2010-05-15 13:45

Upplagt för test mot Polen

Sveriges damer är redan klara för final i student-VM och den avslutande gruppspelsmatchen mot Polen är bara en formalitet. Därför testar Sverige lite nya konstellationer.

Förbundskaptenen Thomas Eriksson kastade om och testade lite nya formationer i laget under matchen mot Tjeckien, och mot Polen fortsätter testandet.

Sverige inledde turneringen med tre formationer med sex spelare i varje för att snabbt sätta spelet i femmorna, men mot Polen mixas formationerna upp ordentligt.

– Det har lite olika anledningar. Vi vill lufta de avbytare som inte spelade mot Tjeckien. Sedan gjorde vi några förändringar mot Tjeckien som fick bra effekt, vi har inte fått igång vissa spelare och att ändra om är ett sätt att skapa lite ny energi, menar Eriksson.

– Matchen mot Polen handlar inte så mycket om hur det fungerar spelmässigt i de nya konstellationerna utan mer om hur de olika individerna klickar med varandra.

Sverige kommer att spela på tre femmor.

– Vi väljer att ta mindre belastning på många spelare än mycket belastning på få spelare, för många av spelarna kommer att spela i finalen också, säger Eriksson.

– Ambitionen är att spela enkelt och inte bjuda in till hawaiispel. Vi ska rulla mycket boll och skapa de enkla lägena. Det handlar om att vinna utan att spendera allt för mycket energi. 

 

Endres Louise Ruthström finns med från start mot Polen. Foto: Magnus Andersson.


Sveriges lag mot Polen:

Målvakt
Malin Alfredsson

Förstafemman
Namita Andersson
Matilda Holmbom
Helga Karlsson
Moa Schilström
Isabell Larsson

Andrafemman
Eva Didriksson
Malin Eriksson
Josefina Parling
Sofie Engel
Louise Ruthström

Tredjefemman
Ellinor Nilsson
Linnéa Ivarsson
Ann-sofie Sundholm
Amanda Wendelstig
Sandra Larsson

Bänken
Malin Marklund
Caroline Bergius
Sara Helin
Linn Lundström

LiveMatch

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson