Två nyförvärv till SIBF:s kansli - Innebandy.se
2010-05-24 14:05

Två nyförvärv till SIBF:s kansli

Under maj har två nya tjänstemän börjat på Svenska Innebandyförbundets kansli.

Det är Linda Emterby som kommer att jobba med IDA-support och Emil Persson som kommer att jobba som utvecklingskonsulent.
 


Linda Emterby och Emil Persson är nya på SIBF:s kansli. Foto: Klas Pettersson.


 
Linda är 37 år och har spelat tio säsonger med Rönnby IBK i Elitserien. Efter avslutad spelarkarriär har hon varit ledare kring laget. Som spelare var hon med att ta SM-silver och som ledare SM-guld.

– Jag är utbildad kock och jobbade som det i 14 år innan jag sadlade om och utbildade mig till IT-samordnare. Jag jobbade fyra år på ett energibolag som IT-tekniker sedan bytte jag till ett bostadsbolag och jobbade i två år som IT-tekniker, berättar Linda.

Lindas arbetsuppgifter är IDA-support vilket innebär support och utveckling av IDA-systemet. Hon kommer även att arbeta med licensiering och IT-support för anställda på SIBF.

Emil Persson är 32 år och även han har fina meriter från innebandyplanen. Som spelare i Haninge IBK har han tagit SM-guld. Han har också spelat i FBC Engelholm och FC Helsingborg.

Han har varit distriktslagstränare i Stockholm och på klubblagsnivå tränare för Engelholm, Järfälla och de senaste säsongerna i AIK.

Han har utbildat sig på Tränarprogrammet på GIH (Bachelor Degree in Sport Science and Coaching).

På SIBF kommer Emil att arbeta med frågor som rör tränarutbildning och spelarutveckling.

– En fantastisk möjlighet för mig att få fortsätta jobba med att utveckla innebandyn, där jag hoppas att jag kan bidra till att vår idrott tar stora steg framåt, säger Emil.


Författare: Klas Pettersson