Två guld på en vecka - Innebandy.se
2010-05-16 17:57

Två guld på en vecka

Thomas Eriksson har haft en minst sagt unik vecka. Förra helgen bärgade han guld i U19-VM och den här helgen blev det guld i student-VM.

Två VM-guld inom en vecka inger respekt.

– Ja, det blev ju så till slut, säger Thomas Eriksson.

– U19-guldet känns större eftersom jag och Marcus Holm har arbetet för det i två år, och det kom mer från hjärtat. Men jag gillar att vinna matcher och att vinna guld och det här var en härlig vinst.

Thomas Eriksson fick med kort varsel ta över som förbundskapten i student-VM sedan Jan-Erik Vaara fått förhinder. Det var det som bäddade för dubbla guld på en vecka.

Att arbeta med truppen i student-VM var en speciell utmaning med tanke på att förberedelserna var minimala och att spelarna aldrig spelat tillsammans tidigare.

– Min filosofi när jag kom hit till en sådan intensiv turnering som denna där vi i princip inte tränar utan bara spelar matcher var att inte krångla till det för spelarna, säger Eriksson.

– Jobbar man med en grupp under två år, som var fallet med U19-truppen, så kan man sätta en större prägel på gruppen.

Thomas Eriksson, som under våren också coachade hem SM-guldet i P16-klassen i Innebandyfesten med sitt Hagfors, var förbundskapten för studentlandslaget även 2008 då det också blev guld.

Den gången spelades turneringen mitt under brinnande seriespel i Elitserien vilket innebar att Sverige mönstrade ett lag med mestadels division ett- och två-spelare.

– Det var annorlunda att vinna guldet den här gången. Det var högre klass på turneringen generellt sätt och kvaliteten på spelarna var högre, säger Thomas Eriksson som hälsar att han nu tar en veckas semester.

Efter två guld på en vecka så är han förtjänt av den ledigheten.

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson