Tappad ledning gav en poäng - Innebandy.se
2010-05-13 19:24

Tappad ledning gav en poäng

Matchen mellan Sverige och Tjeckiens herrar i student-VM fick en rafflande upplösning. Tjeckien hämtade upp ett tvåmålsunderläge och matchen slutade 6-6.

Matchen mellan Sverige och Tjeckien i student-VM utvecklade sig till en ordentlig rysare.

– Tjeckien är ett riktigt bra lag, konstaterar förbundskaptenen Kent Göransson.

Lagen följdes åt målmässigt genom hela matchen. Efter den första perioden stod det 1-1, efter den andra perioden 2-2 och efter knappt sexton minuter av den sista perioden visade resultattavlan 4-4.

Patrik Stanley, Mattias Wallgren, Isaac Rosén och Jesper Johansson hade gjort de svenska målen fram till dess. 

 

Sirius back Jesper Johansson gjorde ett av målen i Sveriges 6-6-match mot Tjeckien. Foto: Magnus Andersson.


Sedan kom vad som såg ut att bli det svenska rycket. Med drygt tre minuter kvar att spela tryckte Isaac Rosén in 5-4. Bara minuten senare kom också 6-4 signerat Joel Kanebjörk som var en av matchens bästa spelare.

– Vi har 6-4 och där ska vi stänga matchen, men så blev det inte, säger Kent Göransson som fick se Tjeckien både reducera och kvittera.

I samband med det svenska 6-4-målet tog Tjeckien en timeout och bara 32 sekunder senare reducerade Pavel Brus till 5-6. Med blott tio sekunder kvar kom också 6-6-bollen innickad av Tomas Sladky.

– De tar ut målvakten och sätter 5-6 via ribban och in. Sedan fick de ett frislag på ett tillbakaspel och han som gör 6-6-målet nickar in bollen och får det godkänt. Det var ett mycket tveksamt mål, kommenterar Kent Göransson som ändå tycker att resultatet speglar matchen.

– Det var en relativt jämn match som vilka som helst kunde ha vunnit. Det kändes som att vi hade ett litet, litet övertag sett över hela matchen, men som sagt, det var jämnt.

Kent Göransson matchade laget ordentligt under matchen.

– Vi spelade med två femmor ibland och tre femmor ibland och matchade för att vinna. Vi kastade om en del i femmorna också, berättar Göransson.

Sverige spelar två matcher även under fredagen. Klockan 09:30 ställs man mot Österrike och klockan 20:00 väntar möte mot Finland. Den sistnämnda matchen sänds live via SVT Play.

Matchfakta Tjeckien - Sverige

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson