2010-05-15 12:03

Sveriges damer till final

Sveriges damer besegrade Tjeckien med 6-1 och nu är det klart att just Sverige och Tjeckien möts i final i student-VM under söndagen.

Sverige har visserligen Polen kvar att möta, men i och med segern gick laget, liksom Tjeckien, upp på sex poäng och inget lag kan hota toppduon i student-VM och därmed är det klart att finalen blir en repris på lördagens förmiddagsmöte.

Sverige visade upp en jämn målproduktion mot Tjeckien med två gjorda mål i varje period.

– De två första målen är inte så mycket att säga om, målen i den andra och tredje perioden är bättre för där har vi ett mer konstruktivt spel, säger förbundskaptenen Thomas Eriksson.

– Den första perioden var ganska seg och vi stod mest och tittade på, men det blev bättre allt eftersom. Att det var en morgonmatch kanske påverkade oss.

Isabell Larsson gav Sverige ledningen för andra gången i matchen när hon gjorde 2-1 i slutet av den första perioden och hon ökade också på till 3-1 efter halva matchen.

När sedan poängsprutan Sara Helin skickade in 4-1 innan den andra perioden var slut så var matchen också avgjord.

– Ja, det kändes så. Vi fick utdelning där och spelade samtidigt bra, Tjeckien skapade bara ströchanser, menar Eriksson. 

 

Sofie Engel och Sverige är klara för spel i student-VM. Foto: Magnus Andersson.


I den sista perioden sköt Caroline Bergius och Moa Schilström 5-1 och 6-1 med 27 sekunders mellanrum och fastställde därmed slutresultatet.

– Vi förde spelet genom hela matchen och var framförallt bra i den andra och tredje perioden, säger Eriksson och håller med om redan finalklara Tjeckien kanske mörkade en del inför söndagens final.

– De körde kanske inte fullt ut. De sparade säkert en del saker och gick runt på fler spelare.

Nu ska Sverige bara spela av matchen mot jumbon Polen innan uppladdningen inför finalen börjar på allvar. Den matchen spelas klockan 17:00.

Finalen mellan Sverige och Tjeckien spelas klockan 15:30 under söndagen.

Matchfakta Sverige - Tjeckien

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson