Sverige tar sig an Österrike - Innebandy.se
2010-05-14 08:14

Sverige tar sig an Österrike

Det intensiva spelschemat i student-VM fortsätter för Sveriges herrar. Under fredagsmorgonen ställs laget mot Österrike.

Österrike inledde student-VM med två stora förluster under torsdagen. Laget förlorade mot Tjeckien med 28-2 och mot Finland med 17-0.

Det är således ingen motståndare som skrämmer Sverige som inledde student-VM med att besegra Japan med 33-0 samt spela oavgjort mot Tjeckien, 6-6. Men Sverige kommer inte att underskatta Österrike.

– Man kan hoppas att de inte ska vålla oss några problem, men vi måste gå in med ödmjukhet. Vi går aldrig på halvfart av flera anledningar, bland annat är det lättare att det uppkommer skador om man inte går för fullt, säger förbundskaptenen Kent Göransson.

Mot Japan igår startade Sverige på två femmor medan man mot Tjeckien startade på tre.

Nu kopierar man det upplägget och startar med två femmor mot Österrike medan tanken är att använda fler spelare i kvällsmatchen mot Finland (som för övrigt sänds live i SVT Play).

– Framförallt handlar det om att spara spelarna. Vi kommer att byta ut spelare under matchens gång också, säger Göransson som fått klartecken från Christian Mattsson som tvingades avbryta matchen mot Tjeckien på grund av en fotskada.

– Han är tejpad och inget har svullnat, så han är redo att köra.

Sverige spelade alltså två matcher under torsdagen, och speciellt den andra matchen mot Tjeckien tog på energin.

– Matchen mot Tjeckien var en bra match. Den var väldigt fysisk vilket är en stor skillnad från SSL och det var många av spelarna inte vana vid. Det är en lärdom för dem att ta med sig, säger Göransson.

– Det var många som sade ”wow” om matchen igår, både de som spelade och de som satt i publiken. Det är skoj när det blir sådana matcher med en sådan fysisk nivå, och det kommer det att bli i kvällsmatchen mot Finland också. 

 

Kim Lundström spelade back mot Japan igår och idag får han spela forward mot Österrike. Foto: Magnus Andersson.


Sveriges lag mot Österrike:

Målvakt
Benjamin Löfdahl

Förstafemman
Kristoffer Fält
Jesper Johansson
Johan Samuelsson
Christian Mattsson
Kim Lundström

Andrafemman
Daniel Thorsson
Per Kjellgren
Mikael Zingmark
Jens Frejd
Simon Klein

Bänken
Patrik Jansson
Tom Flydalen
Mattias Wallgren
Joel Kanebjörk
Isaac Rosén
Peter Sundelin
Patrik Stanley
Emil Julkunen
Mattias Mattsson

LiveMatch

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson