Sverige avgjorde i sista perioden - Innebandy.se
2010-05-14 22:49

Sverige avgjorde i sista perioden

Sveriges herrar kunde ta en 6-3-seger mot Finland i student-VM, men segern säkrades först i den sista perioden.

Sverige fick slita hårt för segern mot Finland.

– Det här var en riktigt bra match, summerar förbundskaptenen Kent Göransson.

– Vi håller oss inom de ramar som vi ska och vi gör det riktigt bra.

Christian Mattsson sköt med ett överraskande skott 1-0 i den första perioden innan Finland via Mikko Leikkanen kvitterade i power play.

Det första svenska rycket kom sedan i den andra perioden där Johan Samuelsson och Emil Julkunen inom loppet av en och en halv minut gav Sverige ledningen med 3-1. Men Finland bet tillbaka.

Oscar Hänninen utnyttjade Finlands andra numerära överläge när han skickade in 2-3.

– Det andra målet som vi släpper i power play är synd för där arbetar vi riktigt bra. När de satte upp spelet såg man att målet skulle komma och det gjorde det också, det är synd att vi inte kunde knipa den bollen, säger Göransson. 

 

Christian Mattsson fortsätter att göra mål i student-VM - mot Finland skickade han in 1-0-bollen. Foto: Magnus Andersson.


Emil Julkunens 4-2 i den andra periodens slutminut skapade bara ett temporärt tvåmålsöverläge för Sverige, åtta minuter in i den sista perioden kunde Finland nämligen göra 3-4 genom Veli-Matti Hynynen.

Därefter fixade Daniel Thorsson segern. Den unge backen bröt fram och satte 5-3 på egen hand innan han gjorde en ny frambrytning där han serverade Isaac Rosén till 6-3.

– Alla mål vi gör är viktiga i den här matchen och vi tar många bra beslut på banan, menar Kent Göransson som var speciellt nöjd med att Sverige spelade 6-1 med lika många spelare på banan.

Det var också ”rätt” spelare som fick göra mål. Målskyttar som Christian Mattsson, Emil Julkunen och Isaac Rosén hamnade alla i målprotokollet.

– Vi har pratat om att vara giriga när chanserna dyker upp, och det var vi i den här matchen, säger Göransson.

– Jag är speciellt nöjd med centrarna, de är ryggraden i vårt spel.

Läget inför sista dagen av gruppspelet är nu att Sverige och Tjeckien står på sju poäng och Finland på sex poäng. Finland och Tjeckien möts under lördagen medan Sverige spelar mot avsågade Norge – vinst där innebär att Sverige spelar final på söndag.

Matchfakta Finland - Sverige

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson