2010-05-14 11:46

Sju mål av Christian Mattsson

Sveriges herrar visade ingen pardon mot Österrike i student-VM utan plockade en ny storseger. Christian Mattsson sköt sju mål i 26-1-segern.

Sveriges satte högsta fart från start. Den första perioden vanns med 10-1, den andra med 9-0 och den sista med 7-0.

– Österrike spelade så otroligt låg att det nästan var svårt att få igenom bollen och få skott på mål, kommenterar förbundskaptenen Kent Göransson som fick se till landslag mer eller mindre öva power play i 60 minuter.

– Det blev faktiskt nästan så med tanke på att de i princip hade alla sina fem spelare i det egna målområdet. Det var ett underligt sätt att spela på.

Christian Mattsson, som skadade foten igår, visade att han inte hämmades av sin fot då han prickade in hela sju mål. Mattsson är nu ledare av poängligan i student-VM där han gjort 19 poäng på tre spelade matcher.

– Mattsson är fantastisk mot den här typen av motstånd och det är bara att hoppas att han fortsätter leverera på samma sätt i fortsättningen av turneringen, säger Göransson.

 

Sverige fick jubla hela 26 gånger mot Österrike. Foto: Robert Ekblom.


Näst bäste svenske målskytt mot Österrike blev Jens Frejd med sex fullträffar. Johan Samuelsson gjorde tre mål medan Kim Lundström, Daniel Thorsson och Jesper Johansson alla blev tvåmålsskyttar. Övriga mål prickades in av Kristoffer Fält, Simon Klein, Per Kjellgren och Peter Sundelin.

Trots spelövertaget var Kent Göransson nöjd med matchen.

– Det handlade mycket om att vinna matchen på ett bra sätt och det tycker jag att vi gjorde. Vi gör också några fina mål som vi tar med oss inför fortsättningen.

Närmast väntar nu Finland. Den matchen sänds klockan 20:00 under fredagskvällen och sänds live via SVT Play.

– Vi får se vad de har att komma med. Det kommer att bli en tuff match så det är bara att gilla läget, säger Kent Göransson.

Matchfakta Österrike - Sverige

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson