2010-05-06 21:34

Schweiz vann grupp A

Regerande mästarnationen Schweiz vann torsdagens gruppfinal mot Tjeckien och vann därmed grupp A. Fredagens semifinaler i U19-VM blir således Sverige-Tjeckien och Schweiz-Finland.


Flurina Marti jublar efter ett av sina mål mot Tjeckien. Foto: Klas Pettersson.


Över 1 000 åskådare var på plats i Universitetsarenan och stämningen hög när matchen mellan Tjeckien och Schweiz spelades. Stämningen blev inte sämre av att Tjeckien tog ledningen.

Det var en bra match men Schweiz kopplade greppet och kunde till slut vinna med 6-2. Hittills under turneringen har Flurina Marti varit lagets stora poänggörare. Annars är Corin Rüttimann lagets största stjärna. Ja, 18-åriga Rüttimann från Chur kanske är det största framtidslöftet i hela turneringen.
 


Corin Rüttimann har alla möjligheter att bli en världsspelare. Foto: Klas Pettersson.

 
I övrigt i grupp A noterar vi en del tvära kast.

Hemmalaget Tjeckien har gått framåt. Att missa semifinalen som man gjorde för två år sedan är en besvikelse för ett stort innebandyland som Tjeckien. Men nu är man med och spelar om medaljerna igen.

Vid VM 2008 fick man se sig passerade av Polen. Detta Polen var till och med uppe och nosade på bronset. Men nu har polskorna rasat rejält och lyckades inte ta en enda poäng i gruppspelet. Den glada överraskningen har i stället varit nykomlingen Slovakien.

Förutom att utklassa Polen i den avslutande gruppspelsmatchen stod Slovakien emot bra i matcherna mot Schweiz och Tjeckien.


Författare: Klas Pettersson