RIG:et sköter scoutingen - Innebandy.se
2010-05-12 10:37

RIG:et sköter scoutingen

De svenska studentlandslagen kommer att ha hjälp av Riksinnebandygymnasiet i Umeå under student-VM.

Peter Svensson, Torbjörn Sjögren och Fredrik Holmgren kommer att sitta på läktaren och scouta motståndarna samt agera läktarcoacher under turneringen.

Peter Svensson – som var med och analyserade VM i Västerås – är huvudansvarig på RIG:et medan Torbjörn Sjögren basar över gymnasiets damlag och Fredrik Holmgren över gymnasiets herrlag.

– Det ska bli kul. Vi får en inblick i landslagsverksamheten mer på riktigt. Vi har varit med på landslagsläger på Bosön tidigare, men nu kommer vi närmare verksamheten, berättar Fredrik Holmgren.

Fredrik och Torbjörn kommer att hjälpa herrstudentlandslaget.

– Vi ska hjälpa Kent Göransson med att scouta framförallt Finland, Tjeckien och Norge, det är där vi lägger vår fokus. Men vi kommer även att se de andra lagen, berättar Fredrik.

– Inför matcherna så presenterar vi motståndarna för det svenska laget, vad som är deras styrkor och svagheter. När vi sedan kollar på de svenska matcherna så kommer vi att ge Kent feedback i periodpauserna om det är något som vi pratat om som inte fungerar.

Peter Svensson kommer att hjälpa damstudentlandslaget.

– Han ska sitta på läktaren och komma ner och ge sin syn på matchen i periodpauserna. Han ska också hinna scouta de andra motståndarna när Sverige inte spelar. 

 

Peter Svensson analyserade VM i Västerås från läktarplats - i student-VM är han återigen på plats på läktaren. Foto: Lars Hjalmarsson.


Det kommer att finnas flera kvalitativa spelare på plats i Umeå under veckan, men det är också spelare som inte har spelat speciellt mycket tillsammans. Några avancerade spelsystem och kombinationen är således troligen inte att vänta.

– Det är nog ganska raka och enkla linjer som gäller för de flesta lagen, säger Fredrik Holmgren.

– Själva turneringen är intressant och vi får till exempel se hur land som Japan står innebandymässigt för tillfället. Sverige har också intressanta lag med många riktigt bra spelare.

Kontakten mellan RIG och landslagsverksamheten är viktig.

– Den är jätteviktig. Vi ska jobba för en internationell elit och har vi kontakt med de som styr över vår internationella elit så är det värdefullt.

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida


Författare: Jonas Gustavsson