Nu ska finalplatsen säkras - Innebandy.se
2010-05-15 10:40

Nu ska finalplatsen säkras

Sveriges herrar kan säkra en finalplats i student-VM via seger mot Norge, och det är också målsättningen för Kent Göransson och hans manskap.

Sverige och Tjeckien står på sju poäng och Finland på sex poäng inför den avslutande omgången av gruppspelet i student-VM.

För att vara på den säkra sidan – eftersom Tjeckien och Finland möts – behöver Sveriges herrar vinna, eller i alla fall plocka poäng, mot Norge i den sista matchen för att säkra en plats i söndagens final.

– Vi har scoutat Norge precis som alla andra lag så vi har bra koll på vad det är de gör ute på planen, säger förbundskaptenen Kent Göransson.

– Det som kan fälla oss är naivitet eller nonchalans, men gör vi det vi ska så ska vi vinna.

Norge har vunnit mot Österrike och Japan men förlorat mot Finland (0-9) och Tjeckien (2-10).

Finalplatsen för svensk del är inte 100 % klar och en av Göranssons utmaningar är att få spelarna att vara ordentligt motiverade till Norgematchen.

– Är det någon som redan har tankarna på en eventuell final så gäller det att slå bort de tankarna direkt, menar Göransson.

Sverige har spelat två matcher under både torsdagen och fredagen så lördagen med enbart en match blir den lugnaste hittills. Sverige väljer att starta med Benjamin Löfdahl i mål och kommer att spela med två backpar och tre kedjor.

– Anledningen till att vi går på två backpar är att Tom Flydalen har en känning i ögat. Han fick en hand rakt i ögat under matchen mot Finland igår. Han finns med på bänken men kommer inte att spela, berättar Kent Göransson som aviserar för ändringar i laget under matchens gång.

– Vi kommer nog att sätta in nya spelare efterhand, precis som vi gjort i de tidigare matcherna.

 

Peter Sundelin, som öste in poäng i VM-premiären mot Japan, finns med i startuppställningen mot Norge. Foto: Magnus Andersson.


Sveriges lag mot Norge:

Målvakt
Benjamin Löfdahl

Första backpar
Mattias Wallgren
Kristoffer Fält

Andra backpar
Jesper Johansson
Per Kjellgren

Förstakedjan
Joel Kanebjörk
Christian Mattsson
Kim Lundström

Andrakedjan
Mikael Zingmark
Jens Frejd
Simon Klein

Tredjekedjan
Peter Sundelin
Patrik Stanley
Emil Julkunen

Bänken
Patrik Jansson
Tom Flydalen
Daniel Thorsson
Johan Samuelsson
Isaac Rosén
Mattias Mattsson

LiveMatch

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson