2010-05-14 15:30

Kontringsstarkt Schweiz väntar

Sveriges damer fick en strålande start på student-VM via en storseger mot Finland. Nu väntar ett kontringsskickligt Schweiz.

Schweiz förlorade sin inledningsmatch i student-VM. Tjeckien var för starka och kunde via ett ryck i den sista perioden vinna med 7-5.

– Schweiz är inget spelförande lag utan de är ett kontringslag. Tjeckien förde spelet i matchen igår och det lär bli en liknande spelbild mot oss, vi kommer att vara det spelförande laget, säger förbundskaptenen Thomas Eriksson.

– De visade inte upp någon större bollskicklighet mot Tjeckien utan de kommer att vänta på våra misstag.

Det blir några förändringar i det svenska laget jämfört med matchen mot Finland. Malin Alfredsson ersätter Malin Marklund som målvakt, och i varje femma kommer en ny spelare in.

– Vi jobbar med tre block med sex spelare i varje, det vill säga tre formationer med sex spelare och nu blir det den spelaren i varje formation som inte spelade igår som kommer att spela, berättar Eriksson.

– Vi jobbade på samma sätt i förra student-VM och det fungerade bra då. Fördelen under en turnering som denna är att man sätter spelet i femman snabbare eftersom de sex spelarna i varje block kan snacka ihop sig, nackdelen är att det kan ta längre tid med anpassningen om någon spelare ska byta formation.

I förstafemman går Louise Ruthström in istället för Isabell Larsson, Caroline Bergius ersätter Ellinor Nilsson i andrafemman och Sandra Larsson går in istället för Ann-sofie Sundholm i tredjefemman.

– Det kan bli byten mellan formationerna under resans gång, men vi kommer nog att köra på det här systemet fram till matchen mot Polen i alla fall, menar Eriksson som sedan beroende på utgångsläge kommer att sätta samman laget på bästa sätt inför slutspelet på söndag.

Matchen startar klockan 17:00 och sänds live via SVT Play. 

 

Linn Lundström och Sverige ställs mot ett kontringsskickligt Schweiz under kvällen. Foto: Robert Ekblom.


Sveriges lag mot Schweiz:

Målvakt
Malin Alfredsson

Förstafemman
Namita Andersson
Matilda Holmbom
Helga Karlsson
Amanda Wendelstig
Louise Ruthström

Andrafemman
Caroline Bergius
Linnéa Ivarsson
Linn Lundström
Sofie Engel
Sara Helin

Tredjefemman
Malin Eriksson
Eva Didriksson
Josefina Parling
Sandra Larsson
Moa Schilström

Bänken
Malin Marklund
Ellinor Nilsson
Isabell Larsson
Ann-sofie Sundholm

LiveMatch

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson