2010-05-03 09:56

Konkurrenterna inleder samarbete

De två senaste säsongerna har Sten Sture BK och FBC Uppsala kämpat mot varandra om seriesegern i damernas division 1. Nu har klubbarna beslutat att inleda ett samarbete.

I ett gemensamt pressmeddelande skriver klubbarna att man har beslutat om ett nära samarbete under säsongen 2010/11 med avsikt att inför säsongen 2011/12 slå ihop föreningarna.
 


Elin Rhöös och hennes Sten Sture BK vann division 1 den gångna säsongen men lyckades inte kvala upp till Elitserien. Foto: Timo Gustafsson.
 

 
I damernas division 1 kommande säsong återfinns både Sten Sture BK och FBC Uppsala i den norra serien. På förbundsserienivå återfinns också FBC Uppsala på herrsidan, där man spelar i Allsvenskan Norra. Klubbarnas beslut innebär alltså att inga förändringar i deltagandet i förbundsserierna 2010/11 kommer att göras.

”Diskussionen inför beslutet har präglats av en stor öppenhet, en vilja att förstå varandras situation samt ett långsiktigt tänkande att bygga en stark gemensam förening med sunda och jämställda värderingar både på bredd- och elitnivå.”, skriver klubbarna i pressmeddelandet.

”Ledar- och spelarutveckling blir centrala inslag i föreningens verksamhet samt att ge de många unga lovande talanger som finns i Uppland, inte minst på damsidan, en bra utvecklingsmiljö. Spetssatsningar i form av spel i Elitserien och Superligan finns naturligtvis också med i framtidsplanerna, inte minst med tanke på hur nära föreningarna var detta redan i år.”, skriver man vidare.


Författare: Klas Pettersson