2010-05-08 14:45

Historiskt brons till Tjeckien

I damernas U19-VM har samtliga medaljer genom åren hamnat hos Sverige, Finland och Schweiz. Fram tills nu. På lördagen ordnade nämligen hemmanationen Tjeckien sin historiska första medalj. Detta i en match som hade en otäck olycka i inledningen.

Incidenten inträffade efter åtta minuters spel. Det var tjeckiskan Gabriela Zurková som i box play gjorde en offensiv utflykt. Hon blev tacklad över sargen och föll in i reklamskyltarna. Hon landade olyckligt mot en metallkant.

Zurková fick behandling direkt av läkare på plats men skickades därefter till sjukhus. Enligt rapporterna handlar det om en skada i handen som kommer att röntgas. Dessutom fick hon ett skärsår i fingret och på sjukhuset kommer hon även att genomgå en undersökning av huvudet för säkerhets skull.
 


Storpublik såg Tjeckien ta brons. Foto: Klas Pettersson.

 
Matchen sågs av 1 123 åskådare: publikrekord i damernas U19-VM för andra gången den här veckan. Man fick se en match där tjeckiskorna överraskade och vann med hela 7-3.

Tereza Urbánková avslutade sin utmärkta VM-turnering genom att göra fyra mål.

Sedan tidigare hade Tjeckien inga VM-medaljer på damsidan, varken seniorer eller juniorer. Och regerande mästarnationen Schweiz fick för första gången åka hem från ett dam-U19-VM utan medalj.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson