Herrarna laddade inför finalen - Innebandy.se
2010-05-16 10:23

Herrarna laddade inför finalen

Sveriges herrar laddar inför finalen där rivalen Finland står för motståndet. Mötet lagen emellan i gruppspelet var tätt – och det lär bli en tuff final för Sverige.

Sverige vann matchen i gruppspelet mot Finland med 6-3, men segern satt långt inne och säkrades först i den sista perioden mycket tack vare två individuella prestationer av unge backen Daniel Thorsson.

– Så är det, men det gäller också att vara bäst på slutet och det lyckades vi med. Sedan var deras målvakt fantastiskt bra under den första halvan av matchen och räddade dem, vi ska se om vi inte kan göra honom lite sämre i den här matchen, säger förbundskaptenen Kent Göransson.

– Det kommer att bli en jämn final. Nu spelade Finland en tuffare match än oss igår där de mötte Tjeckien, så vi får se om det påverkar någonting

Vinsten i gruppspelet kommer inte att betyda något i finalen.

– Inte mer än att vi hittade vissa moment i spelet som vi kommer att ta med oss till den här matchen. Viktigast för oss är att vara noggranna och hitta strukturen i både försvars- och anfallsspelet, menar Göransson.

– Vi måste visa modet att våga gå för seger.

Sverige kommer att matcha Patrik Jansson i mål och gå på tre femmor. Det finns inga skadeproblem i truppen utan både Christian Mattsson och Tom Flydalen – två spelare som fått vila en del på grund av skavanker – finns med.

– Vi har förvånansvärt fräscha spelare och det känns som att vi har matchat laget rätt hittills i turneringen, säger Kent Göransson. 
 
 

Isaac Rosén blir en av Sveriges nyckelspelare i finalen mot Finland. Foto: Magnus Andersson.

Sveriges lag i VM-finalen:

Målvakt
Patrik Jansson

Förstafemman
Daniel Thorsson
Mattias Wallgren
Johan Samuelsson
Christian Mattsson
Isaac Rosén

Andrafemman
Kristoffer Fält
Tom Flydalen
Joel Kanebjörk
Patrik Stanley
Emil Julkunen

Tredjefemman
Jesper Johansson
Kim Lundström
Peter Sundelin
Mikael Mattsson
Simon Klein

Bänken
Benjamin Löfdahl
Per Kjellgren
Mikael Zingmark
Jens Frejd

 
Kent Göransson inför finalen:

 

LiveMatch

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson