2010-05-24 06:57

Helgesson återvänder till Helsingborg

Sedan tidigare var det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i IBF Falun för landslagsspelaren Mattias Helgesson. Nu har han tecknat ett tvåårsavtal med FC Helsingborg, en klubb som han representerade för sex år sedan.

– Det känns faktiskt lite som att flytta hem, jag vill avsluta karriären i FCH och vinna ett SM-guld innan jag lägger av, säger Mattias Helgesson i ett pressmeddelande.
 


Mattias Helgesson (till höger) jublar efter ett mål i FCH-tröjan hösten 2003. De andra spelarna på bilden är Ricard Jacobsen och Torbjörn Folkesson. Foto: Bildbyrån.Det var 2004 som Mattias Helgesson bestämde sig för att flytta norrut efter fem säsonger med dåvarande Högaborg/Ramlösa. Han kom till Balrog som precis vunnit SM-guld. Efter två säsonger i Stockholm gick han vidare till Falun där han tog nästa steg i karriären och blev landslagsspelare. Men nu går flyttlasset söderut.

– Vi har hållit kontakten med Mattias hela tiden och nästan varje år kollat av med honom om det finns möjlighet att flytta ner till Skåne igen. Det är en hårt arbetande spelare och en naturlig ledare, säger FCH:s sportchef Glenn Stjernkvist.


Författare: Klas Pettersson