2010-05-12 07:10

Endre fick sina bronsmedaljer

Under tisdagen hyllade Gotlands kommun Endre för vårens erövrade brons och spelarna fick också sina medaljer.

Spelare, ledare och personer involverade i Endre samlades i kongresshallen på Wisby Strand för att hyllas av kommunen för sina insatser under den gångna säsongen.

I anslutning till middagen hölls en medaljceremoni där Endrespelarna fick mottaga sina bronsmedaljer.

– Det är jättekul att få uppskattning oavsett på vilket vis det sker, berättar landslagsbacken Eva Didriksson.

– Kommunen berättade att vi är ambassadörer och förebilder för Gotland. Vi visar upp Gotland på ett positivt sätt och vi sätter Gotland på kartan. Den här uppvaktningen var hedrande. 

 

Eva Didriksson med den bronsmedalj som hon hoppas ska förvandlas till en guldmedalj till nästa säsong. Foto: Rolf Jönsson.


Eva Didriksson har haft en bra säsong som efter säsongsslutet kröntes med en landslagsplats i World Challenge och på torsdag är hon på plats i Umeå för att spela student-VM.

– Det gick bättre efter jul och jag vet inte om man börjar bli gammal men det känns som att man höjer sig när det börjar gälla något i slutspelet. Landslaget är en härlig bonus och det ska bli skoj att spela student-VM också.

Säsongen var en framgångssaga för Endre som tog ytterligare ett kliv mot den absoluta eliten i svensk daminnebandy. Laget blev fyra i elitserien och slog sedan ut Kais Mora i en tuff kvartsfinalserie innan man föll efter en lika tuff semifinalserie mot Iksu.

– Den första känslan efter förlusten var inte alls rolig för vi är en hög med vinnarskallar som hela tiden vill ta ett steg till. Men den värsta bitterheten har lagt sig och vi blir hela tiden påminda från alla håll om vilken fin säsong vi gjorde och uppskattningen visar ju sig här igen, menar Eva Didriksson.

– Vi har fått våra medaljer, men bucklan är lite fjuttig… nästa säsong får den gärna vara större och skina mer av guld (haha).

Vad ska ni göra för att ta nästa steg?
– Styrelsen har en treårsplan som de jobbar efter. Det gick bra i år så det är bara att jobba vidare och alla vet vad som krävs för att lyckas. Vi är snart i Globen med en guldmedalj runt halsen, det är jag övertygad om.

Tisdagen var bra på alla sätt och vis för Endre. Klubben visade att man fortsätter sikta uppåt i och med värvningarna av schweiziskorna Simone Berner och Tanja Heusser.

Endre blir ett lag att räkna med även nästa säsong.

– Just nu njuter jag bara, berättar klubbens ordförande Harald Hoffman.Finska landslagsbacken Anne Toivanen tar emot sin bronsmedalj av Eva Nypelius, ordförande kommunstyrelsen Gotlands kommun. Foto: Rolf Jönsson.


Författare: Jonas Gustavsson