2010-05-15 15:23

Även herrarna i final

Sveriges herrar kopierade damernas bedrift och tog sig till final i student-VM. Avancemanget säkrades via en 15-1-seger mot Norge.

Storsegern mot Norge innebär att Sverige gick igenom gruppspelet obesegrade med enbart ett poängtapp i den oavgjorda matchen mot Tjeckien.

Mot Norge var det inget snack om att Sverige skulle vinna. Ett kontinuerligt målgörande innebar fem mål framåt i varje period och en stensäker 15-1-seger.

– Men Norge var inte så dåliga. Siffrorna speglar inte matchen, de hade en hel del chanser men vi var ruggigt effektiva. Norge var helt klart värda mer än ett mål, säger förbundskaptenen Kent Göransson efter matchen.

– Målen kom i en strid ström och vi gör en bra insats totalt sett. Vi testade lite olika saker under matchens gång efter den plan vi hade på förhand och jag är nöjd. 

 

Joel Kanebjörk, som varit en av Sveriges bästa spelare i student-VM, sköt två mål mot Norge. Foto: Magnus Andersson.


Kent Göransson gick också runt på mycket folk i matchen. 16 av 18 utespelare luftades.

Totalt nio spelare kom med i målprotokollet mot Norge, där Patrik Stanley och Joel Kanebjörk var tvåmålsskyttar.

Bäste svenske målskytt blev Jens Frejd med fem fullträffar och han vann också den totala poängligan i gruppspelet med 22 poäng (15+7) på fem matcher. De fyra första platserna i poängligan innehas av svenskar.

– Jag är nöjd med gruppspelet och det har varit ungefär som jag förväntat mig, det har varit både positiva och negativa överraskningar som det brukar vara, menar Kent Göransson som är nöjd med att ha en fräsch trupp inför finalen mot söndag.

Christian Mattsson, som haft problem med en fot, spelade halva matchen mot Norge men det är ingen fara för medverkan under söndagen, och Tom Flydalen, som vilade mot Norge med en ögonskada, är också fit for fight inför morgondagen.

Finalmotståndare blir Finland som besegrade Tjeckien med 3-1 i den sista gruppspelsmatchen.

– Finland har erfarenhet av att vinna sådana avgörande matcher i mästerskap, säger Kent Göransson som inte har något emot att möta just ärkerivalen Finland.

– Absolut inte, men det är inget som vi kan påverka, vi måste fokusera på vårt.

Matchfakta Sverige - Norge

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson