2009-05-05 14:53

VM-premiären närmar sig

Under onsdagen inleds U19-VM och för Sverige är målsättningen given: Det tredje raka guldet ska bärgas. Landslaget är nu på plats i Finland.

Under helgen, från lördag till måndag, har U19-landslaget befunnit sig på Bosön för uppladdning inför världsmästerskapet, och under måndagskvällen reste laget med båt till Finland och Åbo.

Under onsdagen spelas första matchen då Sverige tar sig an Lettland, och sedan väntar ytterligare två matcher, mot Danmark och Schweiz, på två dagar. 

 

Nu börjar snart allvaret för Jan Gustafsson och hans unga landslag. Arkivbild: Bildbyrån.


– Det gäller att gå in och göra ett gediget arbete i varje match och att vi har rätt inställning gentemot varje motståndare, hälsar förbundskaptenen Jan Gustafsson från Finland.

Att laget spelar tre matcher på tre dagar, och fem matcher på fem dagar om man går till final, ska inte innebära några fysiska problem.

– Nej, det tror jag inte, hävdar Gustafsson.

Sverige har vunnit de två senaste världsmästerskapen, och siktet är givetvis inställt på ett nytt guld.

– Vi ska göra en bra turnering, det är väl en ganska självklar målsättning. Gör vi en bra prestation så blir det också ett bra resultat.

Jan Gustafsson vet också vilka som blir de främsta utmanarna.

– Det blir Tjeckien, som känns som den allra främsta utmanaren, samt hemmanationen Finland. Schweiz ligger och lurar lite bakom.

innebandy.se kommer att finnas på plats i Åbo, Finland, för att följa och bevaka U19-VM i allmänhet och det svenska landslaget i synnerhet.

VM-guide på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson