Tufft uppdrag väntar Sverige - Innebandy.se
2009-05-09 11:03

Tufft uppdrag väntar Sverige

Senast Sverige mötte Tjeckien blev det en knapp vinst – nu möts lagen igen, den här gången i semifinal i U19-VM.

Det var i höstas som lagen drabbade samman, och då vann Sverige med 5-3. Den gången stod det 4-3 till Sverige med bara tio minuter kvar att spela, innan Rikard Eriksson avgjorde med sitt 5-3-mål.

Tätt och jämnt den gången alltså, och så kan det bli nu också.

– Det var tight då och det kommer att bli riktigt tight nu, men det är vi inställda på. Vi ska göra vad vi kan. Vi vet att Tjeckien växlar mellan att ligga lågt och högt, och vi har några saker som vi övat in för att bemöta dem, säger förbundskaptenen Jan Gustafsson inför den stundande semifinalen.

Sveriges mittperiod mot Schweiz under fredagen, där man förlorade med 5-1, skapar lite frågetecken, även om Sverige vann matchen med komfortabla 12-5.

– Vi ska absolut inte spela som vi gjorde i den mittperioden, vi ska spela som vi gjorde i första och sista perioden, menar Gustafsson.

 

En fokuserad Andreas Beckius får chansen mot Tjeckien i semifinalen i U19-VM. Foto: Per Wiklund.  


Det blir ett par förändringar i den svenska laguppställningen. Man väljer att återigen byta målvakt, där Jon Hedlund får vila medan Andreas Beckius startar sin andra match i turneringen.

– Vi har två bra målvakter här, och vi vill använda båda. Jon gjorde en jäkligt bra match mot Schweiz, men Beckius stod senast vi mötte Tjeckien och gjorde det riktigt bra då, motiverar Gustafsson.

Rickard Hessmer fick en smäll på knäet i den tredje perioden mot Schweiz och spelade inte mer efter det, och i semifinalen är han inte ens ombytt. Om han kan spela under söndagen, i en brons- eller finalmatch, är oklart.

– Jag vågar inte svara på det, men det blir definitivt inget spel idag. Han byter inte om idag, det är inte aktuellt för spel vad som än händer.

Wilmer Viinamäki går in på Hessmers plats i formationen med Rikard Eriksson och Victor Andersson, precis som han gjorde i den tredje perioden mot Schweiz.

– Han gjorde ett bra inhopp mot Schweiz och gjorde mål direkt, så det känns bra, säger Gustafsson.

Sveriges lag mot Tjeckien:

Målvakt
Andreas Beckius

Förstafemman
Niclas Eriksson
Mattias Ljunggren
Niklas Winroth
Kevin Lundgren
Henrik Stenberg

Andrafemman
Martin Ojaniemi
Daniel Thorsson
Rikard Eriksson
Victor Andersson
Wilmer Viinamäki

Tredjefemman
Tim Wiklund
Martin Andersson
Jonas Ågren
Bobby Edberg
Emil Julkunen

Bänken
Jon Hedlund
Jimmie Pettersson
Mattias Norman

Livestream: Sverige - Tjeckien

Text: Jonas Gustavsson
Foto: Per Wiklund