2009-05-08 12:44

Tuffaste uppdraget hittills

Två klara vinster och 44 mål framåt för Sverige, men nu väntar den tuffaste uppgiften hittills i U19-VM. För motståndet i gruppfinalen står nämligen Schweiz.

Schweiz inledde med att besegra Danmark med 14-1 och slog sedan tillbaka Lettland med 5-2. Både Sverige och Schweiz har således full pott, och nu är det gruppsegern som står på spel.

– Vi ska köra på med vårt spel som vi har tränat på de här dagarna, och som vi har gnuggat på hela tiden. Lyckas vi få till de bitarna så vet vi att vi är svårslagna. Samtidigt vet vi att Schweiz traditionsenligt brukar spela man mot man, och det blir lite annorlunda mot de tidigare matcherna. Men killarna är så pass bra så det ska inte vara några problem, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wallin inför matchen.

Sverige har varit överlägsna så här långt. Totalt har laget gjort 44 mål på sina två matcher, men att det kan bli tal om någon chock när man nu ställs mot ett bättre lag tror inte Wallin.

– Det tror jag inte. Schweiz är bland de fyra bästa nationerna, det blir ingen chock för oss, men det blir en helt annan nivå på spelet jämfört med matcherna mot Lettland och Danmark.

 
 
Henrik Stenberg och Sverige är inställda på seger mot Schweiz. Foto: Per Wiklund.


Att Sverige har vunnit med så stora siffror i de tidigare matcherna beror på att man inte slagit av på takten, och att alla tre femmorna har levererat. Den känsla som man vill få in i laget och spelet finns där.

– Det som vi gör så otroligt bra är att vi kör på oavsett vad det står på resultattavlan. Vi försöker hela tiden hålla en hög nivå i spelet, och det är därför det blir så många mål framåt. När vi har vårt bolltempo och vår aggressivitet så spelar vi riktigt bra innebandy, menar Wallin.

Men trots resultaten finns det detaljer att slipa på – men de är inte många.

– Det handlar väl egentligen om att vi kan få igång bolltempot ett högre snäpp. I övrigt börjar pusselbitarna falla på plats, detaljerna blir bara bättre och bättre, och man ska veta att vi inte har haft så mycket tid till förberedelse. Att vi spelat så bra hittills visar bara hur bra spelarna är.

Sverige kommer att starta med samma uppställning som i de tidigare matcherna. Enda förändringen är att Jon Hedlund återigen kommer in i mål, och att Andreas Beckius därmed får inleda på bänken.

Sveriges lag mot Schweiz:

Målvakt
Jon Hedlund

Förstafemman
Niclas Eriksson
Mattias Ljunggren
Niklas Winroth
Kevin Lundgren
Henrik Stenberg

Andrafemman
Martin Ojaniemi
Daniel Thorsson
Rikard Eriksson
Victor Andersson
Rickard Hessmer

Tredjefemman
Tim Wiklund
Martin Andersson
Jonas Ågren
Bobby Edberg
Emil Julkunen

Bänken
Andreas Beckius
Jimmie Pettersson
Mattias Norman
Wilmer Viinamäki

Text: Jonas Gustavsson
Foto: Per Wiklund