Transferkoll vecka 20 - Innebandy.se
2009-05-14 08:16

Transferkoll vecka 20

Klubbarna i SSL och Elitserien jobbar hårt med sina spelartrupper inför kommande säsong – och här kommer ett urval av de övergångar och kontrakt som skrivits den senaste veckan.


Elitserien

Endre fortsätter att satsa finskt, och nu har man också gjort klart med en tredje spelare från landet i öst. Landslagsbacken Anna Vartiainen är nämligen klar för spel i den gotländska klubben. Hon kommer närmast från Västerås och har skrivit på för två år.
   – Vi är mycket nöjda över att vi rott detta i land, eftersom Anna hela tiden varit vår strategiskt viktigaste rekrytering. Hon bidrar med erfarenhet, rutin och ökad spetskompetens till truppen, säger sportchefen Mika Packalén i ett pressmeddelande.

Täby har kontrakterat två spelare i den befintliga truppen, Monika Lindqvist, 24, samt Sandra Linder, 23, som därmed kommer att spela i laget nästa säsong. I övrigt ligger klubben bra till i arbetet med nästa års trupp.
    – Arbetet med nästa säsongs spelartrupp har pågått sedan i december. Vi har nästan 20 färdiga avtal och nu försöker vi få de sista pusselbitarna på plats, säger tränaren Jonas Robertson i ett pressmeddelande.

Dennis Ericsson är klar som ny tränare i Huddinge, och han kommer därmed att leda laget tillsammans med Rickard Gustafsson kommande säsong. Ericsson tränade den gångna säsongen Öjebyns herrlag i division ett.
   Klubben har också gjort klart med talangfulla backen Sara Svensson som spelade i Vendelsö den gångna vintern. Svensson var nyligen med på U19-landslagets utvecklingsläger på Bosön.

Talangen Hilma Tofte, närmast från RIG Umeå IBF, kommer att spela i Dalen kommande vinter.
   – Hilma är en tjej med bra inställning och potential. Hon är en spelare som gärna tar för sig både på och utanför plan. Hon är en tuff tjej som vågar säga vad hon tycker. Hon är stor och stark och har ett mycket bra skott som hon gärna använder, säger Dalens tränare Tony Bergström till klubbens hemsida.

 

Landslagsbacken Anna Renström byter Dalen mot Örnsköldsvik till nästa säsong. Foto: Kenneth Strignérus.


Landslagsbacken Anna Renström spelade den gångna säsongen i Dalen, men har nu valt att istället gå till Örnsköldsvik.
   – Hon är en spelande back som vill ha mycket boll och dessutom är högerskytt, vilket är precis den spelartyp som vi har letat efter för att förstärka laget, säger Örnsköldsviks sportchef Tommy Häggström till klubbens hemsida.
   – Jag gillar de spelidéer som presenterades för mig, säger Renström om varför hon valde Örnsköldsvik.


SSL

Dalen har gjort klart med Sebastian Håkansson från Finspång. Håkansson, som ska studera i Umeå, har tecknat ett treårskontrakt med Dalen.
   – Sebastian tränade med oss förra sommaren och gjorde det väldigt bra. Det är därför mycket glädjande att han nu har valt att satsa med oss, säger sportchefen Urban Karlsson till Dalens hemsida.
   – Det känns väldigt kul och inspirerande att ta steget upp i Superligan och jag har fått ett mycket positivt intryck av föreningen, säger Håkansson själv.

Efter en sejour i Schweiz återvänder Tony Eriksson till Warberg. Mångsidige Eriksson har redan tre SM-guld med klubben på meritlistan.
   – Det är otroligt roligt att Tony är tillbaka. Han är en väldigt pålitlig och stabil spelare som har en förmåga att höja sig i viktiga matcher, säger tränaren Isac Carlsson i ett pressmeddelande.
   Warberg har också skrivit nytt kontrakt med Magnus Danielsson, och det avtalet sträcker sig två år in i framtiden.
   – Han är en effektiv målskytt som ofta bara behöver en halvchans för att överlista målvakten, säger Isac Carlsson.

Umeå City har gjort klart med tre nyförvärv inför nästa säsong. Det handlar om Henrik Söderkvist som vänder hem från Schweiz, och det handlar om Ersbodaduon Erik Forsgren och Peter Reinholtz som båda öste in poäng i division ett ifjol.
   – Vi är nästan klara med truppen. Vi ska ha två målvakter och minst 18 utespelare, vi kan sträcka oss upp till 20. Men inte fler, för vi vill också ge chans till några spelare från Ersboda SK och Umeå City IBF att träna med oss, säger klubbens sportchef Leif Nordin till Umeå Citys hemsida.

 

Backen Daniel Hagman blir kvar i Helsingborg i tre år framöver. Foto: Bildbyrån.


Rutinerade backen Daniel Hagman, 25, har beslutat sig för att stanna i Helsingborg och har tecknat ett treårskontrakt med moderklubben.
   – Det känns bra. Jag tycker att vi i FCH har någonting riktigt bra på gång med en lagom mix av unga talanger och så är vi några stycken som varit med ett tag nu, säger Hagman till Helsingborgs hemsida.

Västerås har gjort klart med Magnus Cederberg från Surahammars IBF, skriver klubben på sin hemsida.

Ny målvakt i Järfälla nästa säsong blir Stefan Willén. 21-åringen kommer närmast från Åkersberga IBF, och har tecknat ett treårskontrakt med Järfälla.
   – Stefan har tränat med oss under hela våren och har sannerligen imponerat på oss. Hans reflex och reaktionsförmåga är av högsta klass och det ska bli spännande att följa hans utveckling de kommande åren, säger managern Joakim Lindström.

Fotnot: Endast officiella spelarnyheter som har meddelats via pressmeddelande eller via klubbarnas respektive hemsidor finns med i urvalet av övergångar och kontrakt. 


Författare: Anders Mörk