2009-05-07 09:36

Transferkoll v 19

Klubbarna i SSL och Elitserien jobbar hårt med sina spelartrupper inför kommande säsong – och här kommer ett urval av de övergångar och kontrakt som skrivits den senaste veckan.

Elitserien

Det händer mycket i Endre just nu. Bland annat har klubben förlängt kontraktet med Sara Anteryd, och hon kommer att spela i klubben i tre år framöver. Den gångna säsongen hade hon en del skadeproblem.
   – Det råder ingen tvekan om att en återställd Sara Anteryd är en av världens bästa spelare. Därmed är hon naturligtvis en enorm tillgång för Endre, säger sportchefen Mika Packalén i ett pressmeddelande.
   Klubben byter också målvakt, men det blir fortsatt finskt mellan stolparna. Det blir nämligen Liisa Kokkonen som ersätter Hanna Sihlman.
   – Liisa är en mycket talangfull och träningsvillig målvakt, säger Packalén.

Katarina Ekstam, som gjorde 26 poäng den gångna säsongen, blir kvar i Huddinge skriver klubben på sin hemsida. Däremot lämnar Therése Ordell och Aurelia Pescador.

Rönnby har förstärkt truppen med två spelare. Det handlar om centern Rebecca Norman från Dalen samt backen Alexandra Högberg från Västerås.
   – Alexandra Högberg är en blivande storback, och det är det många som tycker. Det har hon visat inte minst i U19-landslaget och elitserien där hon stundtals dominerat, säger sportchefen Mikko Piri till Rönnbys hemsida.

 

Isabell Larsson blir kvar i Örnsköldsvik. Foto: Kenneth Strignérus.


Isabell Larsson har beslutat sig för att stanna i Örnsköldsvik. Den gångna säsongen var hon trea i lagets interna poängliga.
   – Isabell är en av våra poängbästa spelare och har även varit oerhört viktig för vårt powerplay under ett antal år, säger klubbens sportchef Tommy Häggström i ett pressmeddelande.
   Även målvakten Emelie Persson blir kvar i klubben.
   – Emelie är en av de spelare som spelat längst i laget och även varit tränarnas förstaval. Vi tror att hon kommer att fortsätta utvecklas mycket under vår nya målvaktstränare Lennart Svensson, säger Häggström till klubbens hemsida.

Enligt Karlstads hemsida är det nu klart att Jenny Dahlgren och Pernilla Haglund blir kvar i klubben.

Richard Lindgren följer inte med Skellefteå upp i Elitserien, utan istället blir det en ny tränare i klubben: Mikael Lindholm.
   – Vårt första namn har hela tiden varit Mikael Lindholm och vi är glada över att vi fått honom att ställa upp, säger sportchefen Thomas Norström till Skellefteås hemsida.


SSL

Falun nådde SM-semifinal den gångna säsongen, och nu är det klart att tränaren Thomas Brottman fortsätter i minst ett år till.
   – Vi tycker att det är helt rätt och roligt att Brolle fortsätter som tränare hos oss. Han har mycket ogjort med det här laget och från föreningens sida har en viktig pusselbit fallit på plats, säger sportchefen Andreas Pernhall till klubbens hemsida.

Helsingborg har gjort en tung värvning. Finske världsmästarbacken Juha Kivilehto, som jagats av ett antal klubbar, är nämligen klar för klubben till nästa säsong.
   – Jag har fått ett bra intryck av både staden Helsingborg och klubben FCH. Jag längtar efter att få spela i den svenska ligan som trots allt är den bästa i världen. Självklart är mitt mål att bli svensk mästare tillsammans med FCH, säger Kivilehto i ett pressmeddelande.
   – De som känner till Kivilehto säger att det är en ödmjuk lagspelare med ett spelsinne i världsklass. Det vi sett av honom i de två senaste VM-turneringarna imponerar. Jag är verkligen glad över att få honom till mitt lag, säger FCH: s tränare Mikael Karlberg.

Marcus Eriksson blir kvar i Järfälla. Under den gångna säsongen levererade han 31 poäng (16+15) på 24 matcher.
   – En härlig personlighet och en fantastisk innebandyspelare. Marcus har bevisat att han kan vara skillnaden i täta matcher, säger managern Joakim Lindström till Järfällas hemsida.
   Däremot blir inte Jonas Thomsson kvar i klubben – han ska istället spela med schweiziska Winterthur Rychenberg nästa säsong.

 
 
Martin Emanuelsson blir kvar i Warberg i ytterligare tre säsonger. Foto: Bildbyrån.


Viktige förstecentern Martin Emanuelsson blir kvar i Warberg. Det nya avtalet med hallänningarna sträcker sig tre år in i framtiden. Den gångna säsongen blev Emanuelsson tvåa i SSL:s poängliga.
   – Hans spelsinne kombinerat med en otrolig snabbhet gör honom unik, säger tränaren Isac Carlsson i ett pressmeddelande.
   – Jag är otroligt motiverad och siktar på att vinna fler SM-guld med klubben, säger Emanuelsson själv.
   Ett nyförvärv är också klart för klubben: forwarden Johan Bengtsson från Växjö. Han har skrivit på för tre år.
   – Johan är en kvick och löpstark spelare som alltid jobbar stenhårt. Han har producerat mängder av poäng i division 1 de senaste åren och har precis de egenskaper som krävs för att lyckas även i SSL, säger Isac Carlsson till Warbergs hemsida.

Västerås hemsida berättar att klubben har gjort klart med talangerna Alexander Carlström och Joakim Törnroth till nästa säsong.

Fotnot: Endast officiella spelarnyheter som har meddelats via pressmeddelande eller via klubbarnas respektive hemsidor finns med i urvalet av övergångar och kontrakt.


Författare: Jonas Gustavsson