2009-05-01 10:40

Späckat schema på Bosön

Nästa vecka drar U19-VM i Finland igång, men redan i helgen samlas landslaget på Bosön för att inleda förberedelserna.

U19-landslaget kommer att vara på Bosön under hela lördagen och söndagen innan man på måndag kväll åker till Finland. Förbundskaptenen Jan Gustafsson är nöjd med att man är just på Bosön.

– Där finns allt väldigt nära med boende, mat och idrottshall. Det är klockrent. Sedan är det också en fantastiskt trevlig miljö att vara i, menar Gustafsson som satt ihop ett späckat schema för spelarna innan avfärden till Finland.

– Det är för att vi ska hinna med allt. Det är ett tätt schema och det är mycket träning och teori, men inte så mycket vila. 

 

Förbundskaptenen Jan Gustafsson har ett späckat schema klart för spelarna i U19-landslaget. Foto: Bildbyrån.


Färden till Finland och Åbo kommer att ske med båt – och på båten kommer spelarna att ha en teoriomgång.

– Vi sparar en del tid på att ta båten. Vi kommer att utnyttja den tiden till aktiviteter, säger Gustafsson.

U19-VM är en intensiv turnering där tre gruppspelsmatcher kommer att spelas på tre dagar. Går man sedan till semifinal och final, blir det ytterligare två matcher på lika många dagar.

– Men VM brukar faktiskt vara lugnare än lägersamlingarna, säger Jan Gustafsson och berättar om vad han vill få ut av lägret på Bosön. 

– Nu har några av spelarna varit med ett tag, så vi har kommit en bit på vägen, men det handlar främst om att repetera vårt sätt att spela innebandy. Sedan handlar det också om att få ihop gruppen så att vi blir en enhet, men det brukar inte vara några problem.


Författare: Jonas Gustavsson