2009-05-26 10:00

SM-finalerna avgörs i Globen 2010

Innebandyn har tagit beslutet att SM-finalen 2010 ska spelas i Ericsson Globe. Både herr- och damfinalen kommer därmed att avgöras i Stockholm den 17 april.

Detta blir den sjätte gången i ordningen där Ericsson Globe står som arena för arrangemanget.

Stockholm är mycket glada över att åter få stå värd för evenemanget. Intresset för SM-finalen har de senaste åren varit mycket stort vilket resulterat i ett upprepat fullsatt Ericsson Globe med besökare från hela Sverige. Årets SM-final resulterade återigen i publikrekord med 14 024 besökare på herrfinalen och 10 112 stycken på damfinalen.

Även tittarsiffrorna under TV4:s direktsändning av årets finaler slog nya rekord. I damernas final noterades en klar ökning. Förra året låg tittarsiffran på 75 000 mot årets 113 000 tittare. Herrarnas final sågs av 239 000 tittare.

Som arrangörer av evenemanget står Svenska Innebandyförbundet, Svensk Elitinnebandy och Stockholms Innebandyförbund.

- Vi i organisationen kring SM-finalerna ser en stor potential i konceptet och ser med tillförsikt fram emot evenemanget 2010, säger Erik Nilsson, projektledare på Svensk Elitinnebandy.

 

Ericsson Globe blir återigen plats för årets höjdpunkt - SM-finalerna i innebandy. Arkivfoto: Bildbyrån.


Sagt om finaldagen i Globen:

"SM-finalen är svensk innebandys gemensamma manifestation. Det är med stigande förväntan vi ser fram emot att tillsammans med innebandys vänner fortsätta att utveckla en redan framgångsrik idrottsupplevelse"
Lars-Gunnar Tjärnquist
Ordförande Svenska Innebandyförbundet

"Jag ser med tillförsikt fram mot finalerna 2010. Vi kommer att jobba för att göra de bästa finalerna någonsin. Finalerna ska också fortsättningsvis vara den nationella innebandyns högtidsstund!"
Jan Ögren Fjellestad
Ordförande Svensk Elitinnebandy

"Det är en ära för oss i Stockholm att alla våra innebandyintresserade inom Stockholm och närliggande regioner även 2010 ges möjlighet att fira årets stora innebandyfest i Globen. Vi Stockholmare kommer tillsammans med alla som reser hit från resten av Sverige att återigen fylla Globen och därmed skapa den ultimata inramningen."
Niclas Westén
Ordförande Stockholms Innebandyförbund

"Vi är väldigt stolta över att Stockholm och Ericsson Globe återigen blivit värdar för detta arrangemang. Vi ska göra vårt yttersta för att det ska bli en upplevelse i världsklass."
Mattias Rindberg
Director Events Stockholm Visitors Board