2009-05-19 07:40

Minnesfond ger stipendier för 2009

Varje år delar Markus Wargclous minnesfond ut stipendier. Nu har tre stipendiater för 2009 utsetts och fått sina motiveringar.

Markus Wargclou förolyckades den 9 februari 2002 och efter det upprättades en minnesfond som delat ut stipendier från och med år 2003. Markus spelade ishockey till han var 13 år, fotboll till han var 18 år och innebandy livet ut.

De som fått stipendier 2009 är följande:

Ungdomsverksamheten i Södertälje IBK

Motivering: ”Södertälje IBK´s ungdomsverksamhet strävar efter att stimulera alla ungdomar med en rolig och utvecklande innebandy. För dom är det viktigt att varje kille och tjej trivs och har roligt på och utanför planen”.

Östertälje Mini Bois

Motivering: ”Verksamheten består av 30st killar födda 02-04 som träffas en gång i veckan och spelar fotboll, innebandy eller leker. Gruppen har startats och drivs av ett flertal föräldrar vars syfte med detta är att barnen ska ges möjlighet till att aktivera sig och samtidigt ha roligt. Det här gynnar barnens sociala utveckling eftersom de får lära sig mycket om laganda och samarbete”.

Södertälje fotbollsdomarklubb

Motivering: ”Södertälje fotbollsdomarklubb har startat en verksamhet vars inriktning är att kontinuerligt utbilda ungdomar till att bli framtidens fotbollsdomare. Utbildningen ska stärka dessa domares självförtroende, lära dom ledarskap samt etik och moral. Med denna satsning vill man även uppmuntra flera tjejer att våga satsa på domarrollen”.

Bidrag från fonden kan ges för individuella prestationer, laginsatser, tränare/ledare, föräldrainsatser och föreningar. Idrottsföreningar och privatpersoner får lämna förslag på kandidater.

Minnesfonden skall uppmuntra och stimulera i Markus anda vilket innebär omtänksamhet, målmedvetenhet, uppmuntran, kamratskap, människors lika värde, vilja, engagemang, glädje och optimism.

Läs mer om Markus Wargclous Minnesfond


Författare: Jonas Gustavsson