2009-05-28 15:38

Lagkaptenen hyllar initiativet

Som lagkapten fick Markus Palokangas lyfta bucklan som förkunnade Balrogs SM-brons. Han var också glad över kommunens initiativ till prisceremonin.

Det är en och en halv månad sedan Balrogs herrar förlorade den fjärde semifinalmatchen mot Warberg vilket avslutade säsongen och förkunnade att laget från Botkyrka erövrat en bronsmedalj.

Att utdelningen av bronsmedaljerna har väntat på sig tycker lagkaptenen Markus Palokangas är bra. Nu har man svalt den värsta bitterheten efter semifinalförlusten, och kan glädjas över bronset.

– Jag tycker verkligen att det är bra att man väntar med det här. När man torskar en semifinal som vi gjorde, där vi kände att vi hade mer att ge, så är det bittert. Det var så nära och vi kom så långt, och det kändes som att vi lika gärna kunde ha nått finalen även om Warberg var bra, menar Palokangas som inte var överraskad över lagets fina säsong.

– Vi har hela tiden känt att vi har haft mycket att ge. Vi har haft bra go i laget, vi har haft en bra trupp med två bra målvakter och alla har litat på varandra.

 

En glad Markus Palokangas har fått ta emot bronsmedaljen av Katarina Berggren. Foto: Jonas Gustavsson.


Han gillar kommunens initiativ med prisceremonin.

– Det är jättefint. Synd att det inte händer varje år, men det är ju inte varje år man vinner medalj heller så det får man köpa, sade Palokangas och log.

Men det blev inget tal efter att han fått ta emot bronsbucklan av Svenska Innebandyförbundets Anwar Samuelsson och kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren.

– Jag jobbar inte riktigt så som lagkapten. Jag presterar på banan istället, skrattade Palokangas.

Men trots framgångarna är Balrog ett minne blott för lagkaptenen. I alla fall för den närmaste framtiden.

Nästa säsong kommer han nämligen att spela i SSL-nykomlingen Tyresö Trollbäcken.

– Nej, tyvärr blir jag inte kvar i Balrog, men jag känner att jag behöver det här klubbytet. Jag känner många av dem som spelar i TT och många har väldigt, väldigt mycket boll i sig, så jag tror mycket på oss.


Författare: Jonas Gustavsson