”Konditionen blir otroligt viktig” - Innebandy.se
2009-05-04 13:54

”Konditionen blir otroligt viktig”

U19-VM i Finland är en intensiv turnering. Tar sig landslaget hela vägen till final blir det fem matcher på fem dagar vilket kommer kräva en bra kondition, något som centern Niklas Winroth är mycket medveten om.

– Att spela så många matcher blir inga problem. Vi får den vila och den mat vi behöver, berättar Niklas som just nu befinner sig på Bosön tillsammans med resten av landslagstruppen.

Under instruktioner av landslagsledningen med förbundskaptenen Jan Gustafsson i spetsen tränar laget samt har teorigenomgångar.

– Det har varit ganska hårt och vi har kört fyra träningar, så man är lite trött, berättar Niklas Winroth. 

 

Till vardags spelar U19-landslagsmannen Niklas Winroth i SSL och Västerås. Foto: Kenneth Strignérus.


Vad säger du om förutsättningarna på Bosön?
– Jag tycker att det är bra med det mesta. Hallen är bra, men golvet är väl lite segt. Men det är bra att träna på och det skapar en skön känsla när man kommer ut på en bättre plan i VM, för då känns det lättare att spela.

Det blir match varje dag i VM, men det är alltså inga problem?
– Konditionen blir otroligt viktig, inte minst med tanke på det spelsätt vi har där vi ska ligga högt uppe i plan och pressa. Vi kommer ha två träningar under tisdagen när vi kommer till Finland, men under själva turneringen blir det inga träningar utan då är det bara matcher som gäller, så det finns tid för återhämtning.

Alla förväntar sig att ni ska vinna, kan ni hantera det?
– Vi är så pass bra att vi ska kunna spela under press, så det tror jag absolut.

Vad är det här lagets styrka?
– Det är nog att vi har en så bred trupp. Vi har bra spelare på alla positioner och vi har killar vid sidan om som kan gå in och göra ett lika bra jobb.

Niklas Winroth spelar till vardags i Västerås där han den gångna säsongen svarade för tolv poäng (9+3) på 26 spelade matcher.

– Jag hoppas kunna bidra med ett stabilt centerspel och kanske göra lite poäng, säger Niklas om sina förväntningar inför turneringen i Finland.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare då?
– Jag är en ganska vältränad center med bra kondition, och jag ger alltid 100 %. Jag tycker att jag har ett bra skott också.


Författare: Jonas Gustavsson