2009-05-07 18:05

”Inte van vid så många frilägen”

Andreas Beckius fick göra VM-debut på riktigt då han vaktade målet mot Danmark. Speciellt mycket hade han inte att göra – fast Danmark skapade ändå några frilägen.

I och med att Sverige spelar ett aggressivt och högt anfalls- och försvarsspel bildades det ibland luckor i försvarsspelet, och Danmark hade i alla fall tre helt rena lägen mot Sverige.

Men Andreas Beckius stod pall för trycket.

– Det är lätt att det kommer några frilägen när vi pressar på som vi gör. Det gäller att hålla igång hela tiden så man är beredd när det väl kommer, säger Beckius.

I din klubb Tyresö-Trollbäcken är det defensiven som är nummer ett, är det stor skillnad att spela i offensiva Sverige?
– Ja, det är det verkligen. Största skillnaden är nog att backarna i Tyresö kliver ner och tar varsin kille hela tiden, här kliver vi hela tiden på och ligger högre upp i planen. Jag är inte van vid att det blir så här många frilägen, men det går ganska lätt att anpassa sig till och jag spelar ju med riktigt bra spelare.

Speciellt mycket att göra sett över 60 minuter hade dock inte Beckius. Istället fick han försöka hålla sig varm och behålla fokus på andra sätt än att rädda bollar.

– Det gäller att vara uppe och röra på benen, men också att gå ner och känna på golvet ibland. Det gäller att hålla uppe snacket hela tiden, även om det egentligen inte behövs i en sådan här match, men det hjälper till att hålla upp koncentrationen, säger Beckius.

Danmark spelade fysiskt, hur upplevde du det?
– Jag hade inte så mycket kontakt överhuvudtaget, så det var ganska lugnt.

Vilken var din skönaste räddning då?
– Det är väl två stycken som såg ungefär likadana ut, när de försöker runda mig men där jag sträcker ut hela min längd och lyckas rädda ändå. Inget speciellt, men det jag var mest nöjd med i alla fall.

Jon Hedlund vaktade målet mot Lettland, Andreas Beckius fick chansen nu – frågan är vem som får chansen mot Schweiz under fredagen.

– Jag har ingen aning, säger Beckius.

Hur fungerar konkurrensen mellan dig och Jon?
– Jag tycker den fungerar bra. Vi pushar på varandra och vi kan snacka utanför banan, så det är inga problem. Ingen av oss blir arg om vi inte får stå.


Författare: Jonas Gustavsson