2009-05-28 15:39

Framgångarna skapar positiva effekter

Balrog har gjort en enastående säsong med guld på damsidan och brons på herrsidan. Det får positiva effekter för kommunen, tror kultur- och fritidsförvaltningens Eva Jansson.

– Det finns flera positiva effekter. Lagen och spelarna blir förebilder för yngre, framgångarna skapar ett intresse kring idrottande och det gör också att det blir mer publik och högre stämning kring matcherna, säger Eva Jansson.

Att en kommun som Botkyrka, som har 80 000 invånare, får fram lag som tar medalj på både dam- och herrsidan tyder på att man har gjort många saker rätt.

– Kommunen är stolt. Vi har försökt stödja innebandyn så bra vi kunnat utifrån de förutsättningar som finns. Jag tror att det finns en stolthet både bland invånare och företagare i Botkyrka för vår innebandy och vi kan lyfta fram både en bra bredd och en bra elit, menar Eva Jansson och berättar att kommunen satsar på innebandyn.

– Jag tycker att vi gör satsningar generellt på kultur och föreningsliv, där innebandyn är en del av det. Idag räcker det inte för en kommun att locka med skolor och äldreomsorg, utan det måste finnas kulturellt lockande inslag och ett fungerande föreningsliv. Innebandyn är en av ingredienserna som skapar en social gemenskap i Botkyrka, och den är viktig.

 

Eva Jansson, här med Balrogspelaren Joacim Hillborg, tror att Balrogs framgångar skapar positiva effekter. Foto: Jonas Gustavsson.  


Tillgången på hallar och halltider är något som diskuteras flitigt överallt. Botkyrkahallen, invigd år 2000, är ändå relativt ny.

– Hallfrågan är en ständig diskussion. Här finns ändå en relativt ny hall, men visst krävs det alltid mer. Men det är en kamp mellan flera olika idrotter också, det är mycket som måste pusslas ihop, säger Eva Jansson.

Lite innebandy har Eva Jansson också hunnit se under säsongen.

– Det har jag faktiskt gjort. Jag har sett några matcher, men jag får skämmas lite och säga att jag faktiskt bara tittat på herrarna.


Författare: Jonas Gustavsson