2009-05-13 10:13

En unik guldtrippel

Tim Wiklund har haft en guldkantad säsong. Guld i distriktslags-SM och Junior-SM följdes upp av guld i U19-VM i Åbo.

Det började med guld i Junior-SM med RIG Umeå IBF efter finalvinst mot Storvreta, och det fortsatte med guld i distriktslags-SM i Nyköping med Stockholm.

En guldkantad dubbel som Tim Wiklund alltså förvandlade till en trippel efter att också ha vunnit guld i U19-VM.

– Det är jättekul tycker jag. Jag gick innan säsongen och skämtade om att jag skulle vinna tre guld i år, och sedan lyckades jag med det så det är fantastiskt. Det är jäkligt stort och jag är stolt över att ha lyckats med detta, berättar Tim Wiklund.

 

RIG-eleven Tim Wiklund kan räkna in tre guldmedaljer från den gångna säsongen. Foto: Per Wiklund.


Faktum är att det blev landslagsdebut för Wiklund under VM, och det guldet rankar han också som störst, men inte roligast.

– Det som är allra störst är givetvis VM-guldet. Men ser man till vilket som var roligast att vinna så måste jag säga JSM-guldet, för då har man varit med ett lag i ett eller två år och kämpat för att vinna något. När man vinner då så är det otroligt skönt.

För att ytterligare spä på Tim Wiklunds guldkantade tillvaro kan nämnas att han 2007 vann distriktslags-SM för 15-åringar och att han 2008 vann distriktslags-SM för 17-åringar. Fem guld på tre år alltså.

Precis som i landslaget handlar distriktslags-SM om att prestera med en grupp individer från samma område under en begränsad tid. Därför skulle man kunna jämföra ett distriktslag med ett landslag.

– Man skulle kunna göra det i och med att man plockar individer från ett specifikt område, men det blir ju en helt annan klass på laget i landslaget, så är det bara. Alla där är fruktansvärt bra, alla håller en hög klass, menar Tim.

I U19-VM i Åbo matchades Tim Wiklund konstant som back i tredjefemman och på fem matcher blev det en assist som poängfacit.

– Jag är jättenöjd med min prestation. Det var synd att jag inte fick ha så mycket boll i några matcher och lite synd att jag inte gjorde så många poäng överhuvudtaget. Men som jag sagt tidigare, det är svårt att plocka poäng som back i landslaget. Om man slår en öppnande passning till en forward så brukar han passa igen så att näste forward får öppet mål, och det görs i landslaget eftersom alla är så bra.

Din femma spelade plus i hela turneringen, det är riktigt bra?
– Jag är hur nöjd som helst med femman och mig själv, så jag tycker inte att vi hade kunnat göra det så mycket bättre.

Vad säger du i övrigt om VM?
– Det var en mäktig arena och det var bra stämning under finalen, så det var jätteskoj.


Författare: Jonas Gustavsson