2009-05-07 10:19

Danmark nästa nation på menyn

Sverige inledde U19-VM med storseger mot Lettland, och nu, ett dygn senare, väntar nästa motståndare: Danmark.

Danmark inledde VM med att förlora mot Schweiz med hela 14-1. Liksom med Lettland, så är Danmark ett lag som Sverige inte har speciellt stor koll på.

– Det är ungefär som Lettland, vi vet inte så mycket. Senast vi mötte dem i VM var med 87:orna, så det är ett tag sedan, berättar förbundskaptenen Jan Gustafsson.

Sverige har mött Danmark tre gånger genom åren, och det har resulterat i tre vinster med en sammanlagd målskillnad på 47-3.

– Det kom upp en dansk ledare på hotellet och pratade med oss, och han tyckte att vi skulle lämna våra bästa spelare på hotellet, skrattar Gustafsson.

Sverige imponerade i premiären mot Lettland. Efter en något tveksam förstaperiod kom laget igång ordentligt, och 17 mål framåt var ett styrkebesked. Tanken är att man ska försöka trumma på likadant mot Danmark.

– Det är precis så det är tänkt. Vi ska vara på tå från start och försöka få in en så bra känsla som möjligt. Det gäller alltid, oavsett vilka vi möter, säger Gustafsson.

 

Niklas Winroth och Sverige är redo för nästa uppgift i U19-VM, nämligen Danmark. Foto: Per Wiklund.


Lagledningen väljer att matcha exakt samma formationer som började mot Lettland, med skillnaden att Andreas Beckius nu får chansen i mål på Jon Hedlunds bekostnad.

– Vi har två fantastiska målvakter. Jon gjorde en bra match mot Lettland, men nu är det Andreas tur att visa vad han kan.

Sverige ställer således upp med följande lag:

Målvakt
Andreas Beckius

Förstafemman
Niclas Eriksson
Mattias Ljunggren
Niklas Winroth
Kevin Lundgren
Henrik Stenberg

Andrafemman
Martin Ojaniemi
Daniel Thorsson
Rikard Eriksson
Victor Andersson
Rickard Hessmer

Tredjefemman
Tim Wiklund
Martin Andersson
Jonas Ågren
Bobby Edberg
Emil Julkunen

Bänken
Jon Hedlund
Jimmie Pettersson
Mattias Norman
Wilmer Viinamäki

Text: Jonas Gustavsson
Foto: Per Wiklund