2009-05-07 18:10

Allsidige Ojaniemi

En period som back, två perioder som forward och dessutom målskytt för första gången i landslaget. Det hände mycket för Martin Ojaniemi mot Danmark.

Men forwardspositionen är inget nytt.

– Jag är rätt van vid det. Jag har ju spelat forward i Jönköping. Min naturliga position är väl back men efter halva den gångna säsongen blev jag uppflyttad som forward. Jag vet inte vilket som är bäst, säger en glad Ojaniemi.

I den första perioden spelade Ojaniemi back med Daniel Thorsson, i period två och tre spelade han ytterforward med Mattias Norman och Wilmer Viinamäki.

– Man löper på ett annat sätt. Som back följer du med upp men kommer inte lika högt, medan man som forward springer man mer över hela banan. Det blir lite olika löpvägar.

 
 
Martin Ojaniemi hade en bra match mot Danmark - och fick göra sitt första landslagsmål. Foto: Per Wiklund.


Mitt i den första perioden sköt Martin Ojaniemi 6-0 för Sverige med ett hårt och välplacerat skott utifrån vänsterkanten. Även om det blev ytterligare två mål i den sista perioden, så var mål nummer ett det mest minnesvärda.

– Jovisst, det första målet minns jag bäst, det var mitt första mål i landslaget. Jag blev lite extra glad av det, säger Ojaniemi.

Vad säger du om Danmark?
– Vi spelade vårt spel och det var ju bra. De gjorde säkert sitt bästa, men det räckte inte.

Text: Jonas Gustavsson
Foto: Per Wiklund