2008-05-09 22:00

U19-coachen är lugn inför semifinalen

Nu startar U19-damernas VM på allvar. Lördagen bjuder på semifinaler, och klockan 16.00 är det tekning i matchen Sverige-Finland. Innebandy.se:s utsände kände förbundskaptenen Marcus Holm på pulsen.

Marcus Holm drar upp riktlinjerna inför semifinalen mot Finland.

Tre matcher spelade. Går det åt rätt håll?
- Absolut. Vi har i och för sig mött enklare motstånd i varje match, men spelet sitter bättre och bättre.

Ni har kört 2-2-1 nästan hela tiden. Hur reagerar spelarna på det?
- På breddlägret i september var det en nyhet för de flesta. Nu har vi kommit in i det. Det är så här vi ska spela.

Flera spelare i laget har stor rutin från Elitserien. Hur viktiga är det?
- Inte särskilt. Vi försöker inte lägga mer press på några särskilda spelare. Och faktum är att rutin från distriks-SM är nyttigare i ett VM. Där som här spelar man flera matcher på kort tid och måste ta fram det lilla extra när slutspelet börjar.

Hur reagerade du när du hörde att Schweiz slagit Finland med 8-1?
- Det är anmärkningsvärt. Jag har sett matchen i efterhand och resultatet är något missvisande. Men vi hade nog sett Finland som det största hotet, nu måste vi se upp med Schweiz också.

Hur går tankarna inför semifinalen?
- Det känns bra eftersom det lossnat för samtliga spelare i truppen. Sedan spelar det inte så stor roll vilka vi möter, vi måste ju slå alla för att vinna guld. Vi har bra koll på Finland och förväntar oss en viss matchbild.

Vilken då?
- De brukar hänga med bra i två perioder, sedan får de svårt. Ju tidigare vi drar ifrån desto bättre. Vi kommer att köra med tre femmor för att mala sönder deras motstånd.

Och vad gör du om Finland har 4-0 efter första perioden?
- Om det visar sig att någon femma inte levererar går vi ner på två formationer. Men det tar vi bara till i värsta fall.

Skadeläget?
- Sara Helin har haft problem med en halsinfektion, men håller på att bli bättre. I övrigt är alla pigga och mycket laddade!

I den andra semifinalen får Schweiz mycket överraskande möta Polen. Hemmanationen skrällde genom att slå Tjeckien med 5-4 i den avslutande gruppmatchen.

Den polska glädjen var total efter skrällsegern mot Tjeckien. Nu väntar semifinal. 


Författare: Micael Fasth