2008-05-15 18:36

RIG söker innebandyinstruktör

Dragonskolan i Umeå söker en instruktör till Riksinnebandygymnasiet. Tjänsten är en tillsvidareanställning om 50% och inleds med 6 mån provanställning. Dragonskolan utreder möjligheterna att tjänsten inom snar framtid utökas till 100% eller att kombinera tjänsten med 50% idrottslärartjänst. Tillträde sker 2008-08-11. 
Dragonskolan, Umeå kommun och Svenska Innebandyförbundet driver tillsammans Riksinnebandygymnasiet, RIG, som startade ht 2002. Syftet med RIG är att elever från hela landet ska kunna kombinera gymnasiestudier med en elitmässig satsning på innebandy. RIG har av Riksidrottsförbundet tilldelats 30 platser – varje år antas ett tiotal elever, som studerar tre år på gymnasiet samtidigt som de erbjuds en unik innebandyutbildning både under skoltid och på kvällar och helger.

Antagningarna till RIG sker på såväl innebandymässiga meriter som skolmässiga och sociala färdigheter. När den utannonserade tjänsten är tillsatt kommer RIG att ha 2.5 anställda instruktörer och en deltidsanställd rektor, samt därutöver personal både på Dragonskolan och Svenska Innebandyförbudet med ansvar för verksamheten.

Som RIG-instruktör kommer du att ha en central roll i talangutvecklingen, där övergripande, långsiktiga mål ska uppfyllas samtidigt som elevernas individuella utveckling mot framtida världselit står i centrum.  
 
I tjänsten ingår bl.a.
- Ansvar för både praktisk och teoretisk utbildning på Riksinnebandygymnasiet
- Ansvar för elevernas sociala situation
- Utveckling av RIG-verksamheten i samarbete med Svenska IBF och Umeå kommun

Kunskaper och erfarenheter som är meriterande:
- Tränarutbildning (Block) för innebandy
- Pedagogisk utbildning
- Erfarenhet som spelare eller tränare/ledare på elitnivå.
- Erfarenhet av arbete med utvecklings- och utbildningsfrågor
- God förmåga att samarbeta, kommunicera och informera

Skriv kort om dig själv, varför du är rätt person för uppdraget, och bifoga CV med för tjänsten relevanta meriter. Specificera gärna vilka dina styrkor är och hur de skulle vara till nytta för vidare utveckling av Riksinnebandygymnasiet. Betygskopior och andra intyg behöver inte sändas med ansökan men kommer att efterfrågas inför eventuell intervju.

Du ansöker om tjänsten via www.umea.se/ledigajobb

Ansökan ska ha ankommit senast 2008-05-19

Upplysningar om tjänsten får du av:
Peter Svensson, RIG-instruktör, tel 070-5762522
Anders Jonsson, utvecklingskonsulent Svenska Innebandyförbundet, tel 08-273250
Henrik Ragnvaldsson, rektor riksidrottsgymnasierna Umeå, tel 090-162522, 070-3169341