2008-05-13 13:07

Hemmaseger i skol-SM

På måndagen avgjordes killarnas skol-SM. Finalspelet avgjordes i Örebro och det blev hemmalaget från Virginska skolan som tog hem segern.

Flera av spelarna i mästarlaget ingår i Axbergs IF som har haft en mycket framgångsrik säsong. På seniornivå har man vunnit division 3 i Örebro Län och nyligen tog man hem Viking Line Cup. På juniorsidan tog man brons i SM samt vann Gothia Cup.


Stående från vänster: Simon Lindroos, Joakim Rosenhed, Erik Ström, William Aspegren, John Olsson, Niklas Rasmusson, Douglas Johansson, Gustav Renntun. På knä från vänster: Markus Tönndel, Fredrik Lindèn, Mikael Andersson, Filip Ragnarsson, Jim Genberg, Mattias Hallström, Robert Virta (coach). Liggande från vänster: Jakob Höglund (coach), Mattias Larsson.En av spelarna i laget har varit Simon Lindroos, som dock har spelat för Örebro SK under slutet av säsongen. Lindroos var också med och blev världsmästare i höstas, då Sverige tog guld i U19-VM.

Simon Lindroos var en av de viktigaste spelarna för Virginska skolan som var i slutspel i skol-SM för andra året i rad. Förra året blev det brons. I år blev det guld efter finalseger mot Celsiusskolan från Uppsala.

Semifinaler
Celsiusskolan, Uppsala - Igelstavikens skola, Södertälje 4-2
Virginska skolan, Örebro - Sandaskolan i Jönköping 4-2

Bronsmatch
Igelstavikens skola - Sandaskolan 5-2

Final
Virginska skolan - Celsiusskolan 8-4

 


Författare: Klas Pettersson