2008-05-16 15:05

Bättre arena behövs på Gotland

I år delades inga bronsmedaljer ut i Globen. I stället ser Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Anwar Samuelsson till att besöka lagen som tog brons – och passar samtidigt på att träffa politiker.


SIBF:s tävlingschef Anwar Samuelsson hyllade den gotländska innebandyn men konstaterade samtidigt bohovet av en ny hall på ön. Foto: Klas Pettersson.


När det gäller Endres damer var det klubbens första SM-medalj någonsin. I samband med en lunch på Wisby Strand Congress & Event delades medaljerna ut.

– Förutom att dela ut medaljerna är det ett bra tillfälle att träffa ledande politiker. I Visbys fall vill vi gärna poängtera att hallfrågan är viktig och att det vore önskvärt med en ny hall, säger Anwar Samuelsson.

Han konstaterar att Södervärnshallen, där Endre spelar sina hemmamatcher, fortfarande fungerar men inom några år kommer det att behövas en större och bättre arena.

– Innebandyn är stark på Gotland och vill förstås att kommunen tar vara på detta.


Kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius i diskussion med Endres ordförande Harald Hoffman. Foto: Klas Pettersson.
 

Endres ordförande Harald Hoffman framförde önskemål om ett utökat samarbete med kommunen. Dels i form av att Gotland ska synas på Endres matchställ och dels stämde han även in i önskemålet om en ny arena.

– Vi delar samma vision om en ny hall, sade kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius men konstaterade att det framför allt är en ekonomisk fråga.

Inte minst driftsformerna är något man måste se över.


Författare: Klas Pettersson