2017-07-03 11:00

Svensk Innebandy söker pressansvarig

Idag finns 120 000 licensierade innebandyspelare. Utöver detta spelar över en halv miljon människor runt om i landet innebandy i någon form. Vi lever i en värld av kontinuerliga förändringar och för att nå Svensk Innebandys vision ”Folksporten för alla – alltid” behöver vi fortsätta att utveckla vår organisation och vårt varumärke.

Nu söker vi en pressansvarig till Svenska Innebandyförbundet som en viktig och central del i det arbetet. Som pressansvarig har du din arbetsplats i Solna med Kommunikationschefen som närmsta chef. Du arbetar nära och tillsammans med våra kommunikatörer. Uppdraget är att utveckla Svensk Innebandys PR- och mediearbete, höja opinionsarbetet och öka innebandyns närvaro i media på alla nivåer. Det innebär såväl strategiskt som operativt arbete.

Vi söker dig som är offensiv och skicklig socialt, ihärdig och vågar tänka nytt/annorlunda. Du ska vara insatt i hur media fungerar, ha en god penna, kunna anpassa ditt sätt att skriva och prata till olika målgrupper samt vara skicklig på att bygga nätverk.

I vår organisation ligger ett stort ansvar på respektive medarbetare. Att kombinera egna initiativ och kreativitet med att vara strukturerad, analytisk och ta direktiv blir viktigt. Förmågan att ta fram och fullfölja planer värdesätts högt.

Tjänsten innebär oreglerad arbetstid och är en tillsvidareanställning med provanställning i sex månader. Vi tillämpar individuell lönesättning relaterad till vår bransch (idrott) och kollektivavtal genom Unionen finns. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och likabehandling.

Din ansökan ska innehålla en presentation av dig själv, CV, löneanspråk och information om när du är tillgänglig. Vi tar endast emot ansökningar via e-post: jobb@innebandy.se. Märk din ansökan ”Pressansvarig”. Vi vill också att du bifogar arbetsprover utifrån beställningen nedan.

Arbetsprov
1. I ditt uppdrag ligger att utveckla förbundets, distriktens och föreningars PR- och mediearbete. Beskriv kortfattat och konkret vad du tänker göra.

2. Sverige får en ny förbundskapten. Ditt mål är att skapa så mycket publicitet som möjligt. Beskriv kortfattat hur du går till väga.

Din ansökan ska vara oss tillhanda via e-post senast 2017-07-05. Men urval och intervjuer sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan.

För specifika frågor om tjänsten:
Hanna.Sandberg@innebandy.se

För mer info om vad Svensk Innebandy står och arbetar för:
http://www.innebandy.se/SIBF-info/Verksamhetsplan-201718Innebandyn-vill/


Författare: Sebastian Nurmi