2017-06-02 14:05

Så blir spelarnas inflytande ännu större


Johan Samuelsson och Josefina Eiremo på U19-VM i Växjö. Foto: Sebastian Nurmi

Herrlandslagets kapten Johan Samuelsson och damlandslagets före detta kapten Josefina Eiremo fortsätter sitt arbete inom det internationella spelarrådet Athletes Commission.
- Det är spelarnas möjlighet att vara med och påverka, säger Johan Samuelsson. 

Athletes Commisson är ett internationellt spelarråd bestående av ett antal framröstade spelare från olika nationer. Josefina Eiremo har redan varit med i några år, och i senaste herr-VM i Riga blev även Johan Samuelsson invald.

- Jag kände att jag har varit med så länge att jag har skaffat mig erfarenheter. När jag fick frågan om att ställa upp som kandidat var jag ny här i Schweiz. Men de två åren här skulle kunna ge ytterligare perspektiv på saker och ting. Jag kände att det var en möjlighet att påverka och ge någonting tillbaka till innebandyn utifrån det man har samlat på sig genom åren, säger han.

Under U19-VM i Växjö träffades rådet och diskuterade flera olika ämnen. Bland annat The World Games betydelse för sporten. Men i stort finns rådet till för att spelare ska kunna säga sin åsikt.

- Det känns som att finns mycket att arbeta med för oss i den gruppen, och göra det mer synligt. Vi ska vara i kontakt med spelare och de kan vara i kontakt med oss om de känner att det är något innebandyn behöver för att ta nästa steg, säger Samuelsson och fortsätter:

- I och med att det är en sådan spridning geografiskt på de som är med i rådet blir det olika ämnen som tas upp. Hur man kan underlätta för andra nationer att vara med och vad som krävs för att ta sporten framåt. Det är spelarnas möjlighet att vara med och påverka. 

Läs mer om spelarrådet här.


Författare: Anton Rosenblad