Många fokusområden: Så var lägret i Borlänge - Innebandy.se
2017-06-07 12:26

Många fokusområden: Så var lägret i Borlänge


Andreas Lundmark blickar mot VM. Foto: Per Wiklund

Efter fem dagar tillsammans i Borlänge tar nu damlandslaget ledigt för sommaren. Och förbundskapten Andreas Lundmark är nöjd med det han har fått se.
- Det handlar om att hitta saker till VM, säger han.

Lägret i Borlänge blev lyckat på flera sätt. I flera dagar har damlandslaget nött på detaljer i spelet och kommit samman som grupp - vilket var planen från början.

- Lägret skulle ge flera delar. Vi har inte tränat så mycket det här året, det har mest varit matchande. Vi känner att vi har legat lite efter i vissa delar, därför måste vi träna detaljer. Vi har också tappat några viktiga ledare i gruppen, så vi måste börja leta och hitta saker där, säger Andreas Lundmark och fortsätter: 

- Vi har också gjort en del samarbetsövningar här, sammanhållningen är viktig. Men det är mycket innebandy framför allt. Vi började redan i april i Tjeckien, då fick vi video till att jobba med på det här lägret.

Nästa gång landslaget ses är i Finnkampen 8-10 september. Då inleds säsongen som når sin topp i och med VM i slovakiska Bratislava 1-9 december.

- Mycket av det vi har tränat på här i Borlänge kommer vi inte använda på Finnkmapen. Det handlar om att hitta saker till VM. Vi får se hur mycket vi tränar vidare på just de här detaljerna i Finnkampen, eller om det är andra fokusområden då, säger Lundmark.


Författare: Anton Rosenblad