Domarna får chansen i Sydostasiens mästerskap - Innebandy.se
2015-06-10 06:12

Domarna får chansen i Sydostasiens mästerskap


Glenn Boström och Håkan Söderman åker till SEA Games. Foto: Per Wiklund

I Sydostasien hålls i år South East Asian Games (SEA Games) och just nu avgörs spelen i Singapore. För första gången finns innebandyn med som ordinarie idrott - och även Sverige.

Det är det svenska SSL-domarparet Glenn Boström och Håkan Söderman som har blivit uttagna att döma i turneringen som startar under torsdagen och fortsätter fram till söndag. Floorball SEA Games 2015 spelas i både en dam- och en herrklass.

I damernas turnering deltar hemmanationen Singapore tillsammans med Malaysia och Thailand. I herrklassen spelar Singapore, Malaysia, Filippinerna ochThailand. För Thailand blir det internationell debut.

- Svensk Innebandy är mycket glada att våra svenska domare får chansen att agera som ambassadörer för vår idrott. Att delta i de här multieventen är oerhört viktigt i vår strävan att i framtiden bli accepterade på OS-programmet. Därför är det en extra fjäder i hatten för Svensk Innebandy att Internationella Innebandyförbundet i samarbete med arrangörerna valt att utse Glenn och Håkan som domare i SEA Games, säger Johan Olsson, domarchef för Svensk Innebandy.

Innebandytävlingarna i SEA Games 2015 startar 11 juni och håller på till 14 juni. Hela SEA Games innehåller 40 olika idrotter och håller på i drygt två veckor, mellan 29 maj och 16 juni.
Läs mer på hemsidan för SEA Games 2015 här.


Författare: Anton Rosenblad