2012-06-15 12:00

Sveriges herrlandslag i invigningsmatch mot Växjö Vipers

I september 2012 öppnar nybyggda Fortnox Arena upp portarna för allmänheten och under invigningsveckan förlägger svenska landslaget ett träningsläger där. Veckan avslutas med en match mot Växjö Vipers på invigningsdagen lördagen den 8 september.Det svenska herrlandslaget möter allsvenska Växjö Vipers lördagen den 8 september. Foto: perwiklund.se.


– Detta är ett kvitto på att vi har jobbat helt rätt och att Fortnox Arena är den unika och enastående arena som vi har strävat efter. Att landslaget kommer på vår invigning känns otroligt bra och vi är väldigt tacksamma mot förbundet för allt stöd vi har fått under resans gång och för att de hjälper oss att göra denna fantastiska invigningsmatch verklig, säger Magnus Stenbenke, Arenachef för Fortnox Arena.

Fortnox Arena är placerad i Arenastadens nordöstra hörn ut mot Hejaregatan, i Växjö. Arenan består av två spelplaner, en arenaplan och en träningsplan. Arenaplanen har en publikkapacitet på 1 500 åskådare.

– Det blir trevligt att avrunda vårt läger som vi kommer ha i Växjö med en match mot bra motstånd. Ett bra tillfälle att slipa på detaljer i matchsammanhang. Hela byggnationen, Fortnox Arena, blir en läcker historia och invigningsmatchen blir också ett utmärkt sätt för arrangören av EFT att känna på och testa sig inför turneringen i november, säger svenska landslagets förbundskapten Jan-Erik Vaara.


Författare: Sebastian Nurmi