2012-06-10 14:05

Förändring i herrlandslagets ledarstab

Ulf Hallstensson ersätter Isac Carlsson och blir från och med nu ny assisterande förbundskapten för svenska herrlandslaget. Hallstensson kompletterar därmed förbundskapten Jan-Erik Vaara och läktarcoachen Robert Bodén i ledarstaben.

Ulf Hallstensson har tidigare varit förbundskapten för såväl damernas U19- som herrarnas A-landslag med VM-guld som resultat. Som klubblagstränare har han fört Pixbo Wallenstam och AIK till SM-guld och han tog dessutom Dalen till SM-final så sent som i våras.

- Jan-Erik Vaara och jag har någon slags kemi som gör att det här känns extra roligt. Det här blir en utmaning på alla sätt och vis med både en kortsiktig målsättning i VM i december, och en långsiktig i hemma-VM 2014, säger Ulf Hallstensson som också var matchcoach i landslaget vid sidan av förbundskapten Kent Göransson under VM 2008 och 2010.

- Det har kommit fram en ny generation mycket spännande svenska spelare och det känns som att SSL-lagen blivit mer noggranna med uppbyggnadsträning, vi tränar hårdare än någonsin. Målsättningen är att ta tillbaka VM-guldet med de spelarna, fortsätter Ulf Hallstensson.

En längre radiointervju med Ulf Hallstensson kan du höra här.


"Självklart kommer vi gå för guld i VM 2012", säger Ulf Hallstensson i en intervju med Radiosportens Robert Tennisberg som du kan hitta här. Foto: Per Wiklund.

Redan under EFT i Bern i slutet av april vikarierade Ulf Hallstensson som assisterande förbundskapten då Isac Carlsson, som precis fått tillökning i familjen, hade svårigheter att följa med. Nu blir förändringen permanent.

- Isac är utan tvekan kompetent, han har alla verktyg som behövs på den här nivån. Men vi står inför en mycket krävande höst och tyvärr har Isacs nya arbete- och familjesituation gjort att vi har svårt att arbeta som tidigare. Vi har inte fått ihop våra tider som i början då samarbetet fungerade mycket bra, säger Jan-Erik Vaara.

- Jag antog uppdraget med stort engagemang med siktet inställt på att hjälpa Sverige att återta tronen på herrsidan. Jan-Erik och jag har många likheter i hur vi ser att laget och spelet ska utvecklas men samspelet mellan oss känns inte hundra. Därför kliver jag nu av och hoppas att min ersättare kommer in med mycket positiv energi. Jag vill önska laget stort lycka till i jakten på VM-guldet i december, säger Isac Carlsson.
Nu blir Ulf Hallstensson åter Jan-Erik Vaaras assisterande förbundskapten, i december vann de VM-guld tillsammans som ledare för damlandslaget. De har båda kontrakt till och med februari 2015.

- Det är aldrig bra när ett samarbete behöver avbrytas men det viktigaste nu är att få till en ledarstab som kan prestera kortsiktigt i december men samtidigt är en långsiktig lösning över hemma-VM 2014 i Göteborg. Det får vi med Ulf, eftersom att han och Jan-Erik nyligen jobbade tillsammans i damlandslaget med ett lysande resultat, säger SIBF:s Utvecklings- och landslagschef Emil Persson.


Författare: Daniel Karlsson