Bonnedahl fortsätter i damlandslaget - Innebandy.se
2012-06-13 09:30

Bonnedahl fortsätter i damlandslaget

Damlandslagets läktarcoach/scoutingansvarig Gunnar Bonnedahl har skrivit på ett nytt kontrakt med som sträcker sig till och med 2014-02-28.

– Det känns fantastiskt bra att få fortsätta arbeta med ett av de mest framgångsrika landslagen. Ska även bli inspirerande att jobba med Curt (Söderström) och Jenny (Magnusson) som kommer in med stor entusiasm, något som smittar av sig på oss andra, säger Gunnar Bonnedahl.

Damlandslagets scoutingansvarig/läktarcoach har en mycket viktig roll i ledarstaben, inte minst gällande att scouta elitdamspelare som kan vara intressanta för damlandslaget.

– Jag tror och hoppas att jag bidrar med mycket kunskap och rutin i ledarstaben. Som scoutingansvarig försöker jag se varje spelare i högsta serien några gånger varje år. På så sätt får jag en bild av bredden och spetskompetensen hos alla spelare. Ingen har förmodligen sett fler matcher i damernas högsta serie än vad jag har gjort de senaste de sju åren, säger Bonnedahl.Gunnar Bonnedahls nya kontrakt sträcker sig till 2014-02-28. Här tillsammans med Jenny Magnusson under EFT i Karlstad i april. Foto: perwiklund.se.


Bonnedahl inledde sin landslagssejour som damlandslagets koordinator säsongen 2006/2007. Säsongen därpå började han arbeta som läktarcoach/scoutingansvarig, något som han sedan fortsatt med. Och det på ett framgångsrikt sätt.

– Det har hunnit bli tre VM-guld (2007, 2009, 2011). Självklart ska vi ta ett fjärde VM-guld 2013 i Tjeckien, avslutar Bonnedahl.

Nu har alltså Bonnedahls kontrakt förlängts till februari 2014. SIBF:s Utvecklings- och landslagschef Emil Persson är nöjd att damlandslaget även fortsättningsvis får dra nytta av Bonnedahls kunskaper och rutin.

– Oerhört viktigt och glädjande att Gunnar väljer att fortsätta i ledarstaben för vårt damlandslag. Med hans kompetens och erfarenhet blir han en ovärderlig resurs för de övriga i staben. Det är också väldigt bra att vi kan fortsätta med kontinuiteten runt världens bästa landslag.


Författare: Daniel Karlsson