2012-06-28 15:45

Anna Nirvin – ny i SIBF:s styrelse

Vid Svenska Innebandyförbundets Förbundsmöte 17 juni valdes Anna Nirvin in som ny styrelseledamot. Innebandy.se har tagit reda på vem Anna är.

42-åriga Anna Nirvin har en bred arbetserfarenhet och har varit verksam i flera olika branscher, bland annat har hon jobbat på bank, varit gruppledare i industrin och även pluggat till kock. De olika erfarenheterna och intresset för organisationsutveckling och personalfrågor ledde så småningom till att hon började studera personal- och arbetsvetenskap på Linköpings Universitet. Sedan 2001 arbetar hon på Försäkringskassan i Norrköping, där hon idag är enhetschef.

Tack vare en lapp i brevlådan 2008 började hon hjälpa till i sin lokala innebandyförening IBF Antvarden, något som blev starten på ett stort innebandyintresse. På fyra år har hon hunnit med mycket inom innebandyn.

– IBF Antvarden behövde hjälp i föreningen så jag började engagera mig. Jag blev invald som sekreterare i styrelsen och ganska fort insåg jag att föreningen behövde satsa på organisationsutveckling. Vi anmälde oss till SIBF:s föreningsutveckling 2009. Därefter fick jag en förfrågan om att vara kursledare, något som 2010 ledde till styrelseuppdrag i Östergötlands Innebandyförbund. Idag har jag släppt uppdragen i IBF Antvarden och satsar på rollen som styrelseordförande i ÖIBF.

– Eftersom jag aldrig spelat innebandy mer än på motionsnivå har jag fått sätta mig in i innebandyn på relativt kort tid. Jag har försökt lära mig så mycket som möjligt för att skaffa mig en bra bas att stå på, säger Anna till innebandy.se.

Annas fokusområden i SIBF:s styrelse är ännu inte fastställda. Men hon vet vilka frågor som ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag brinner ju för utveckling och utbildning. Tävlingsfrågor är också roligt. Internationell verksamhet har jag ingen erfarenhet av, så det är ett område jag gärna lär mig mer om. Eftersom jag själv varit verksam i en liten förening tar jag nog med mig deras perspektiv. Det är viktigt att försöka få ut vad Svensk Innebandy står för, även till de små föreningarna, inte bara de stora.

Hemma i småländska Överum, vid gränsen till Östergötland, bor hon med maken Bengt, barnen Elias (16) och Emma (15) samt deras två katter Zlatan och Casillas.

– Både Elias och Emma spelar innebandy i IBF Antvarden och som den hängivna supporter jag är, återfinns jag ofta i de östgötska sporthallarna. På IBF Antvardens hemmamatcher hjälper jag ofta till som funktionär och sitter i sekretariatet.

– Självklart lägger jag ner mycket tid på innebandyn, men det är ju det jag brinner för. Vad skulle jag annars göra av all tid?, avslutar Anna med ett skratt.


Författare: Daniel Karlsson