2012-06-08 15:20

A till Ö: Berättelser om elitlag

I sommarens artikelserie på innebandy.se gör vi en noggrann tillbakablick på elitlagens historia. Skillnaden jämfört med tidigare publicerad statistik är att det nu är helt och hållet kopplat till olika lag. Resan från A till Ö startar på måndag.

Det har hänt en hel del innebandyns högsta serier genom tiderna. Det finns tusen och åter tusen berättelser kring alla spelare och matcher. Med den nya statistiken, som presenterades för någon månad sedan, finns det ännu mer att berätta.
  
I vår artikelserie har vi valt ut ett antal berättelser kopplat till lag i högsta serien. Vi har försökt att fånga de mest klassiska lagen, och kanske har det följt med några lag, inte fullt lika klassiska, på köpet.

Det finns berättelser om märkliga matcher, betydande personer och klubbars uppgång och fall. Vissa delar i artikelserien handlar om en enskild stad eller ett helt distrikt. Rubrikerna för dessa berättelser går i alfabetisk ordning.

Damerna och herrarna har var sin separat artikelserie. Vi inleder damernas artikelserie med bokstaven A på måndag. På tisdag startar herrarnas artikelserie. Sedan blir det nya texter varje dag hela sommaren.

Resan från A till Ö får symbolisera en liten del av allt som har hänt genom åren. Se det som en dokumentation – eller som en hyllning till de klubbar som gjort störst avtryck i innebandyhistorien!
 Med varje lag följer en statistikfil (som tidigare upplagd i publiceringsportalen issuu.com). Här finns en hel del nya, klubbrelaterade rekord och listor som tidigare inte har publicerats.

 
Bland annat kan man hitta följande i statistikfilen:

Klubbrekord
Flest matcher genom tiderna, flest poäng, flest mål, flest utvisningsminuter, snabbast gjorda mål och snabbast insläppta.
Mest publik hemma och borta. Målrikaste/målfattigaste match hemma/borta, målrikaste/målfattigaste period hemma/borta.
 
Alla lagets spelare i högsta serien
En lista över samtliga spelare som har representerat laget i högsta serien.
 
Samtliga matcher i högsta serien
Listor över alla hemmamatcher och bortamatcher sorterat per motståndarlag.
 
Seriehistorik
Tabellrader i grundserien, säsong för säsong.
 
Publiksnittets utveckling
Publiksnittet i grundserien, säsong för säsong.
 
Nortingar
Alla matcher där klubben varit inblandad i när det gäller speciella händelser. Exempelvis spelare som gjort många poäng i en match, sena matchavgöranden, snabba vändningar och vissa jubileum. Dessutom anges här alla sudden death-målskyttar och tv-sända matcher.


Författare: Daniel Karlsson