Ulf Hallstensson ny tränare för Dalen - Innebandy.se
2011-06-16 15:52

Ulf Hallstensson ny tränare för Dalen

IBK Dalen meddelade på torsdagen att Ulf Hallstensson är ny tränare för klubbens herrlag. Ulf kommer även att bli huvudansvarig för John Bauer-gymnasiets innebandysatsning från och med den 1 augusti.

Som spelare i FK Luleå gjorde Hallstensson 64 matcher i högsta serien i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Men det är framför allt som tränare som han har gjort sig ett namn. Den nu 46-årige Hallstensson har varit tränare i såväl landslag som klubblag. Han har tunga meriter med guld i VM för Sverige och guld i SM som tränare för Pixbo och AIK.

– Det känns otroligt bra att vi har lyckats värva en av världens bästa tränare till IBK Dalen. Jag tror att Ulf kommer att kunna vara med att utveckla hela föreningen samt vår satsning på John Bauer gymnasiet, säger IBK Dalens sportchef Urban Karlsson i ett pressmeddelande.
 


Foto: IBK Dalen.


Dalen och Ulf Hallstensson har tecknat ett ettårskontrakt.

–  Jag ser det som ett privilegium och en stor utmaning att få möjligheten att komma till IBK Dalen och träna herrlaget. Jag ser otrolig potential i laget och det känns inspirerande att få vara med och bidra till fortsatt utvecklig, säger Ulf Hallstensson.


Författare: Daniel Karlsson