2011-06-17 19:40

Mika Kohonen namnger ny cup

En del i Storvretas satsning på ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning är en ny turnering. Fotbollen har Kim Källström Trophy i samband med Gothia Cup. Nu får innebandyn sin motsvarighet i Mika Kohonen Trophy.

– Innebandyn har gett mig så otroligt mycket genom åren, och kan jag ge något litet bidrag tillbaka gör jag ödmjukt och tacksamt det, säger Storvretas lagkapten Mika Kohonen.
 


Mika Kohonen (innebandy) och Kim Källström (fotboll) har båda fått lyfta SM-pokalen. Nu har båda gemensamt även att de har gett namn åt var sin turnering. Foto: Bildbyrån.

 
Från och med 2011/12 blir Storvretacupen en del av Special Olympics. Därmed skapas en särskild innebandyturnering för ungdomar med funktionshinder under namnet Mika Kohonen Trophy.

– Det är jätteroligt att Storvreta IBK och Mika Kohonen har tagit det här initiativet till samarbete med oss, säger Jonathan Sandberg, Sports Director på Special Olympics Sweden. I vårt samarbete med Gothia Cup i fotboll och Kim Källström Trophy har vi märkt att detta gynnar alla inblandade parter. Vi är övertygade om att Storvretas satsning kommer att locka många lag till turneringen.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning. På sikt hoppas Storvreta på deltagande av ungdomar med funktionsnedsättning från många olika länder.

– Det här kommer att öka kvalitén på vår cup. Vi har under senare år funderat på hur vi ska utveckla cupen och det här är ett steg i rätt riktning. säger cupgeneralen Peter Wennberg.


Författare: Daniel Karlsson