2011-06-21 09:44

Maria Åhgren – ny i SIBF:s styrelse

Vid Svenska Innebandyförbundets Förbundsmöte i söndags valdes Maria Åhgren in som ny styrelseledamot. innebandy.se har tagit reda på vem Maria är.

49-åriga Maria Åhgren har ett gediget förflutet inom hotellbranschen, där hon har jobbat som hotelldirektör inom flera olika kedjor. Sedan 2008 är hon egen företagare och arbetar med skilda uppdrag.

 
Hennes erfarenhet är lång när det gäller styrelsearbete. Från augusti 2010 har hon ett uppdrag som vd för Kilsbergen konferens & lodge. Och nu har hon alltså fått ytterligare ett styrelseuppdrag.

– Frågor som jag kommer att engagera mig i inom SIBF:s styrelse är att skapa bra arbetsklimat, att fortsätta utvecklingen av förbundet, att öka integration samt marknadsfrågor, säger Maria till innebandy.se.

2004 fick hon en fin utmärkelse av Karlstads kommun: Årets kvinna i och för näringslivet.

Hammarö är hennes hemkommun. Där bor hon tillsammans med maken Urban, barnen Gustaf och Anna samt hunden Chezzie.

Det är också hemma i Hammarö som hon har kommit i närmare kontakt med innebandyn. Hon är numer ordförande i Skoghalls IBK, en klubb med 28 lag.

– Vår största framgång som klubb är att vi har lyckats övertyga kommunen efter ett enormt arbete att bygga ny hall! Spadtaget skedde den 18 maj och arenan står klar till hösten 2012, en present till alla barn och ungdomar på ön, säger Maria.


Författare: Daniel Karlsson