2011-06-15 15:22

Kläder efter domarnas önskemål

På den domarkurs som Svenska Innebandyförbundet anordnade i slutet av maj var också klädleverantören Z-Athletica på plats för att visa upp domarkollektionen för kommande säsong och ge alla chansen att prova storlekarna.

– En av våra viktigaste ledstjärnor är att lyssna på de som använder våra kläder. Det ger oss möjligheten att förändra och vidareutveckla produkterna så att de blir så bra som möjligt. Det gäller såväl spelare som domare, säger Otto Marand vid Z-Athletica. Nu har vi gjort en del ändringar i domarkollektionen efter den feedback vi fått.

För kommande säsong har bland annat fler storlekar lagts till i domarkollektionen.

– Storleksstegen går nu från XS till 4XL vilket gör att alla domare nu bör känna sig bekväma i kläderna, säger Otto Marand. Vi har också tagit fram ett material för strumporna och gjort dessa längre.
 


Daniel Skoog och Ola Pettersson i förra säsongens domarkollektion från Z-Athletica. Foto: Bildbyrån.

 
En ny fodrad overall har också tagits fram och domarna i SSL och Elitserien kommer att få ett domarställ i en ny färg till kommande säsong.

För damerna kommer domartröjorna nästa säsong att åter ha fickorna på bröstet.

– Vi testade med att ha fickorna nere vi höften förra säsongen, men responsen var att det var bättre att ha fickorna där de vant sig vid att de fanns, så vi ändrar tillbaka.

Z-Athletica arbetar nu också med att färdigställa en webbshop för domarna där extra kläder och en hel del ytterligare domardesigner kommer att kunna beställas.
Förhoppningen är att den nya webbshopen sjösätts under sommaren.

– Jag tror domarna uppskattar att de får chansen att påverka sina kläder och förhoppningsvis fortsätter de höra av sig med synpunkter som gör att vi kan förbättra våra kläder ytterligare, avslutar Otto Marand.


Författare: Daniel Karlsson